Викликають отруєння, галюцинації і сліпоту: 5 рослин, яких не повинно бути у вашому саду

Напевно, ви знаєте кожен сантиметр свого саду. Якщо к ньому ростуть ці рослини, не зволікайте – позбавтеся від них раз і назавжди.

Не всім рослинам – навіть якщо вони неймовірно гарно виглядають і вписуються в ландшафтний дизайн – місце у саду. Серед них можуть бути культури,

небезпечні для вашого здоров’я чи здоров’я домашніх улюбленців або агресивні по відношенню до інших рослин.

Олеандр. Від красунчика з біло-рожевими квітами важко відмовитися. Але, напевно, буде простіше зрубати його під самий корінь, коли дізнаєтесь, що ці квіти дуже отруйні. Їхній аромат викликає запаморочення, може призвести до інтоксикації та нудоти. Але не тільки квіти олеандра небезпечні. В нього отруйний і сік: контакт з ним може позначитися на роботі центральної нервової системи і спровокувати зупинку дихання. Уявіть, що буде, якщо ваш песик або кіт захочуть погризти листочок…

Борщівник гігантський. Його ніхто не висаджує спеціально. Це бур’ян, який зазвичай сам вирішує, де йому оселитися. Садівники можуть його не чіпати через його екзотичний вигляд. А варто було позбавитися його! Тільки робити це слід надзвичайно обережно. Контакт із рослиною може викликати висипання та пухирі на шкірі, а сік спричиняє опіки. Якщо ж він потрапить в очі, існує великий ризик осліпнути. Тож якщо вирішите з ним боротися, вдягніть захисне спорядження.  

Бруґмансія. Через форму його квіток деревце називають «тромбоном ангела». Насправді ж це справжній диявол – підтупний і безпощадний. Всі частини бруґмансії отруйні, тому при догляді за нею обов'язково слід вдягати рукавички. Її аромат викликає головний біль і нудоту. Насіння, якщо його проковтнути, провокує отруєння і галюцинації.

Болиголов отруйний. Він виділяє фітонциди, вдихання яких викликає сильні головні болі. Відомо, що в Давній Греції рослину навіть використовували як отруту для засуджених на смерть. Небезпечний болиголов ще й через те, що нерідко його плутають з петрушкою і дикою морквою – їстівними рослинами. Для здоров’я  це може мати невиправні наслідки.

Гліцинія китайська. Ця плетиста ліана відома своїми неймовірними каскадами запашних фіолетових квітів. Однак вона так швидко розростається, що може «задушити» інші рослини. Окрім того, вона має токсичні насіння та стручки, які шкідливі для людей і тварин при попаданні всередину.

Вас це може зацікавити: Тільки в такий спосіб можна позбутися садового плюща раз і назавжди

Дерева-обереги, які треба посадити біля дому: захищають від біди, приваблюють щастя та достаток

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист