Великодня паска – класичний рецепт, перевірений часом

Кожна господиня має свій улюблений перевірений рецепт великодньої паски. Це може бути сирна, горіхова, шоколадна, кексова, заварна і навіть веганська. Але вічна класика на опарі – пишна та смачна – це завжди №1.

500 г борошна

5 г сухих дріжджів

15 г меду

200 мл молока

50 г вершкового масла

2 яйця

85 г цукру

50 мл кефіру

1 г ваніліну

100 г ізюму

дрібка солі

1 білок

У теплому молоці розвести мед, додати дріжджі та 100 гр борошна і розмішати. Накрити опару і прибрати у тепле місце на 2 години.

Яйця та цукор збити міксером до піни. Додати до опари вершкове масло, кефір та збиті яйця.

Змішати 400 г борошна з ваніліном і дрібкою солі, ввести в підготовлену суміш і замісити тісто. Накрити і прибрати в тепле місце на 2 години, щоб воно піднялося.

Родзинки добре вимити і обсушити, обваляти в борошні, просіяти через сито і додати в тісто.

Заповнити форми тістом на 1/3, накрити рушником і дати постояти 1 годину, щоб паски  піднялися.

Збити вилкою білок і 1 столову ложку молока, за допомогою кулінарної кисті змастити верхівку пасок. Випікати 30-35 хвилин при температурі 180°.

Коли паски охолонуть, прикрасити глазуррю.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист