Для тих, хто любить цікаві поєднання, пропонуємо рецепт варення із груші з маком та ваніллю. Воно виходить дуже смачним та солодким.
300 г груші
1/2 лимона
1,5 ст. л. маку
350 г цукру
1 ч. л. ванільного екстракту
Груші очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати на квадратики середнього розміру.
Перекласти в глибоку миску, полити лимонним соком, акуратно перемішати. Засипати цукром і залишити на 1 годину, щоб вони пустили сік.
Перекласти груші з цукром у каструлю з товстим дном. Додати ванільний екстракт і довести до кипіння на середньому вогні. Зменшити вогонь до мінімального та варити 15-20 хвилин. Пінку знімати ложкою.
Додати мак, акуратно перемішати. Проварити ще 5 хвилин. Перекласти варення в чисту стерилізовану баночку. Готово!
Вас це може зацікавити: Як приготувати варення з кабачків, щоб на смак було схоже на ананас