Туриста оштрафували за фото на $860 – у якій країні це можливо

Життя дуже непередбачуване, тому хто знає, де ви можете опинитися найближчим часом. Якщо в Норвегії, обходьте моржів десятою дорогою! Або готуйте $860.

Ця неприємна історія трапилася з польським туристом під час поїздки на архіпелаг Шпіцберген. Чоловік побачив моржа і захотів з ним сфотографуватися. Проте в нього нічого не вийшло. Щойно він наблизився до ссавця, його зупинили місцева громадські діячі і  доправили до офісу губернатора.

Це дикунство, як декому може здатися, норвежців вважають заходами безпеки.

Перш за все, безпеки моржів. Ці тварини в Норвегії занесені до червоного списку. У 1952 році на архіпелазі їх майже не залишилося. Тому на Шпіцбергені було видано закон, який забороняє близько підходити до тварин, щоб не «завдати їм шкоди» - іншими словами, не турбувати.

Якщо хтось надумає до моржа наблизитися, автоматично стає порушником закону і отримує штраф у розмірі 12500 норвезьких крон (близько $860). Варто додати, що турист з Польщі виявився законослухняним і штраф не оскаржував.

Ще одна причина, через яку близько до моржів нікого не підпускають, безпека людей. Ці 3-4-метрові ссавці вагою близько тони тільки на вигляд – милі лежні. Насправді вони досить небезпечні. Людину сприймають як загрозу і можуть на неї накинутися. Особливо, якщо в цей момент у них саме є потомство. Щоправда, частіше вони самі лякаються і кидаються у воду, щоб відпливти подалі. Але передбачити реакцію моржа складно.

До речі, зворушливе відношення до моржів характерне не тільки для норвежців. В англійському курортному місті Скарборо, розташованому на березі Північного моря, в 2023 році скасували феєрверки в новорічну ніч. І все це – через одного моржа, який там з'явився. Місцеві захисники природи ініціювали скасування, бо гучні звуки могли спричинити у тварини стрес.

Вас це може зацікавити: У британському зоопарку папуги матюкають відвідувачів: спроби перевиховати птахів не дають результату

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист