«Театр 360 градусів» покаже онлайн відеовиставу «Шинель» за Миколою Гоголем

Інноваційний культурний проєкт «Театр 360 градусів», який восени показав перший в Україні спектакль з інтеграцією 3D-технологій, готує другу онлайн-прем'єру. Це буде сімейна вистава Театру на Подолі українською мовою — «Шинель» за Миколою Гоголем. У новому проєкті творці об'єднають сценічне мистецтво і саунд-спецефекти, щоб максимально перенести глядача у театральну залу під час перегляду онлайн. Режисером театральної постановки виступила Валерія Федотова, а відеоверсії — Валентин Кондратюк.

Безкоштовна онлайн-прем'єра відеоспектаклю «Шинель» відбудеться 1 квітня — у День народження Миколи Гоголя, а після всі охочі зможуть переглянути його протягом 10 днів. Щоб долучитися до перегляду, потрібно просто зареєструватися на сайті проєкту: https://theatre360.com.ua/.

«Шинель» — це знайома і зрозуміла кожному історія про Акакія Акакійовича, людини, яка зіткнулася з неприйняттям його суспільством, глузуванням і буллінгом. Постановка зачепить і зворушить як дітей, так і дорослих, тому організатори закликають переглянути її усією сім'єю.

Даша Малахова та Наталія Чижова, продюсери «Театру 360 градусів», переконані: спектакль «Шинель» покликаний достукатися до сердець українців. Просте спілкування замість відводу очей, допомога замість глузування, добро замість агресії — такий рецепт взаємин у здоровому суспільстві. Донести ці думки допоможуть друзі проєкту — громадська організація «Бачити серцем» і її засновниця Олеся Яскевич, яка займається просвітницькою діяльністю і розповідає, що потрібно робити, щоб люди з інвалідністю та різного роду порушеннями не залишалися у тіні соціуму.

Ще більше занурити в історію і віртуально перенести його від екранів гаджетів у театральну залу допоможе сила музики. Саундтрек і музичний бекграунд для відеоверсії вистави написали сучасні електронні саунд-продюсери Олександр Філоненко і Дмитро Авксентьєв. А запис композицій проходив прямо на сцені театру у виконанні симфонічного оркестру Віртуози Києва, щоб передати звучання театру.

«У Театрі на Подолі унікальне сучасне обладнання, яке дозволяє заводити звук у студію прямо зі сцени. Тут навіть є звуковий пульт, який возить у тури Том Йорк, — розповідають композитори проєкту. — У даному випадку сама будівля театру виступила як форма акустичного вираження. Впевнені, це допоможе глядачеві відчути себе в театрі під час перегляду вистави вдома».

Проєкт із часу його заснування підтримують українські компанії, які відіграють важливу роль у розвитку театральної індустрії в Україні. Серед них — компанія Visa, яка в рамках ініціативи #ПідтримайСвоїх продовжує надавати підтримку малому та середньому бізнесу, який найбільше постраждав через вплив пандемії. Діджитальна трансформація і перехід в онлайн є актуальними для культурних проектів та ініціатив, які підтримує Visa в Україні та інших країнах.

Нагадаємо, «Театр 360 градусів» — це проєкт, який вперше в Україні знімає і показує широкій аудиторії відеоверсії театральних постановок з використанням різних технологій і спецефектів, що доповнюють сюжет вистави. За новинами проєкту стежте на офіційній Facebook-сторінці Театру 360 градусів.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист