Стільки часу і як саме потрібно плавати, щоб спалити 500 калорій

Якщо ви мрієте схуднути, але не хочете бігати й ходити в спортзал, не лежіть на пляжі – плавайте! Це чудова альтернатива іншим видам спорту: можна освіжитися у спеку у водоймі й спалити 500 калорій. Розповідаємо, скільки на це потрібно часу і як саме слід плавати.

Чому плавання ефективне і корисне

Плавання – один з найбільш енергозатратних видів спорту. Опір води більший, ніж опір повітря, у 12 разів. Для її подолання м'язи змушені працювати інтенсивніше, причому всі. Таким чином вони влаштовують тілу гарну прокачку і спалюють калорії. 

Ще одна з його переваг – мінімальні ризики травмуватися. У воді тіло розслаблене, тому не можна ні підвернути ногу, ні навантажити хворі коліна або спину. Натомість активізується робота серця і легень, що завжди корисно.

Скільки можна витратити калорій у воді

Навіть якщо ви не будете енергійно плавати, а просто триматиметесь на воді, за годину спалите 300 ккал. Уявіть, скільки жирових відкладень можна розтопити, якщо намотати у воді пристойну відстань! Проте важлива не тільки кількість тривалість плавання, а й інтенсивність.

М'язи починають спалювати жир при частоті серцевих скорочень близько 130-160 ударів за хвилину. У такому разі, кажуть фахівці з плавання, за годину можна позбавитися навіть від 1200 калорій. Але, звісно, доведеться постаратися.

Витрати калорій під час плавання – справа дуже індивідуальна. У середньому особа вагою близько 70 кілограмів у помірному темпі протягом 30 хвилин може спалити близько 250 ккал. Якщо плавати брасом – до 360 ккал.

Відповідно, мінус 500 ккал може бути буквально за годину.

Яким стилет краще плавати

Тренери з плавання рекомендують  міняти стилі, щоб дати однакове навантаження  різним групам м'язів.

Батерфляй задіює переважно руки. Кроль – м'язи рук, плечі та спину. Брас – м'язи ніг та сідниці.

Ідеальний варіант, за словами  фахівця із фізичної підготовки Дайсеана Брюстера, чергувати кроль, брас і плавання на спині. Що це дає? Ви будете менше втомлюватися, а значить, зможете пропливти значно більше за один раз. І швидше отримаєте фігуру своєї мрії.

Вас це може зацікавити: Як спалити 600 калорій за годину, працюючи на дачі

Скільки часу потрібно бігати та ходити, щоб спалити 1000 кілокалорій: після цього переїдати вам не захочеться

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист