Любите сир, але запіканки і сирники вже набридли? Пропонуємо вам страву, яка дуже популярна на Закарпатті – гомбовці. Ліпіть сирні кульки, заморожуйте і готуйте, коли вам буде завгодно – це ситно і смачно.
500 г сиру 9%
2 яйця
3 ст. л. цукру
100 г борошна
дрібка солі
манка для обвалювання
панірувальні сухарі
Усі інгредієнти ретельно змішати. Борошно додати в останню чергу.
Мокрою ложкою набрати суміш, сформувати кульку і злегка обваляти в манці.
Готові кульки відварити по 3–5 хвилин у підсоленій воді. Після цього дістати і обваляти в панірувальних сухарях.
За бажанням можна підсмажити кульки у фритюрі – вийде ще смачніше.
Подавати гомбовці зі сметаною або йогуртом і улюбленими сезонними фруктами.
Вас це може зацікавити: Ліниві вареники з вишнею – найкращий рецепт