Така випічка буде дуже актуальною для вечірніх чаювань у родинному колі осінніми теплими вечорами.
Для тіста:
180 г борошна
2 середніх яйця
150 г цукру
дрібка солі
2 ч. л. розпушувача тіста
100 г вершкового масла
100 г натурального йогурту
½ ч. л. екстракту ванілі
10 слив середнього розміру
цедра 1 лимона
Для глазурі:
100 г цукрової пудри
2 ст. л. лимонного соку
Дрібно нарізати сливи, попередньо видаливши з них кісточки.
Збити вершкове масло кімнатної температури із цукром, сіллю та цедрою, поки не побіліє.
В окремій мисці збити яйця з ваніліном до утворення густої та пишної піни і додати до масляної суміші. Влити в суміш йогурт та збити до однорідності.
Змішати борошно з розпушувачем і просіяти в яєчно-масляну суміш.
Всипати сливи та акуратно перемішати тісто.
Викласти тісто в змащені маслом форми і випікати в розігрітій до 200°С духовці 30-40 хвилин. Готовим кексам дати трохи охолонути.
Для глазурі просіяти цукрову пудру, додати лимонний сік і збити суміш до однорідності. Полити глазур'ю кекси і залишити для застигання. Прикрасити ягодами або шматочками слив.
Вас це може зацікавити: Хрумкий грушевий тарт: не втримаються навіть ті, хто на дієті
Датський млинець у духовці – для тих хто не любить стояти біля плити