Датський млинець у духовці – для тих хто не любить стояти біля плити

Любите ніжний смак млинців, але не хочете довго стояти біля плити з самого ранку? Тоді цей простий рецепт датського млинця саме для вас. Потрібно тільки змішати всі інгредієнти, поставити тісто в духовку, і через 15 хвилин можна насолоджуватися свіжою випічкою. Подавайте його з великою кількістю солодкого соусу, улюблених ягід або іншого топінгу –  і смачний та ситний сніданок гарантовано!

Інгредієнти для 2 млинців:

4 яйця

1 пакетик ванільного цукру

130 г борошна

240 мл молока

дрібка солі

10 г вершкового масла для змащування форми.

 

Для ягідного соусу:

150-200 г ягід

2 ст. л. кукурудзяного крохмалю

тростинний цукор за смаком

сметана або грецький йогурт за смаком

Яйця, ванільний цукор і дрібку солі змішати до однорідності. Додати борошно і добре перемішати вінчиком.

В густу однорідну масу влити молоко і також перемішати. Тісто має вийти рідким і без грудочок.

Дві форми для запікання ретельно змастити  шматочком вершкового масла (10 г). Розлити  в них тісто і відправити в духовку, розігріту до 200°С, на 10-15 хвилин. Коли духовку вимкнете, готовий млинець повинен постояти там кілька хвилин.

Для ягідного соусу змішати в сотейнику ягоди, цукор та крохмаль. Варити, помішуючи, кілька хвилин до загустіння соусу.

Викласти сметану чи грецький йогурт на теплий млинець і додати ягідний соус. Подавати на стіл у формі для запікання. Погодьтеся, це не тільки зручно, а й дуже яскраво! Випічка в білій формі виглядає особливо смачно – «зарядіться красою» з самого ранку!

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист