Любите ніжний смак млинців, але не хочете довго стояти біля плити з самого ранку? Тоді цей простий рецепт датського млинця саме для вас. Потрібно тільки змішати всі інгредієнти, поставити тісто в духовку, і через 15 хвилин можна насолоджуватися свіжою випічкою. Подавайте його з великою кількістю солодкого соусу, улюблених ягід або іншого топінгу – і смачний та ситний сніданок гарантовано!
Інгредієнти для 2 млинців:
4 яйця
1 пакетик ванільного цукру
130 г борошна
240 мл молока
дрібка солі
10 г вершкового масла для змащування форми.
Для ягідного соусу:
150-200 г ягід
2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
тростинний цукор за смаком
сметана або грецький йогурт за смаком
Яйця, ванільний цукор і дрібку солі змішати до однорідності. Додати борошно і добре перемішати вінчиком.
В густу однорідну масу влити молоко і також перемішати. Тісто має вийти рідким і без грудочок.
Дві форми для запікання ретельно змастити шматочком вершкового масла (10 г). Розлити в них тісто і відправити в духовку, розігріту до 200°С, на 10-15 хвилин. Коли духовку вимкнете, готовий млинець повинен постояти там кілька хвилин.
Для ягідного соусу змішати в сотейнику ягоди, цукор та крохмаль. Варити, помішуючи, кілька хвилин до загустіння соусу.
Викласти сметану чи грецький йогурт на теплий млинець і додати ягідний соус. Подавати на стіл у формі для запікання. Погодьтеся, це не тільки зручно, а й дуже яскраво! Випічка в білій формі виглядає особливо смачно – «зарядіться красою» з самого ранку!