Ліниві вареники з вишнею – найкращий рецепт

​​​​​​​

Ліниві вареники – прекрасний нескладний сніданок, який багатьом припаде до душі. А вишневий соус додасть яскравих барв та насиченого смаку.

500 г сиру будь-якої жирності

2 яйця

1 жовток

150 г борошна + для розкачування

70 г цукру

50 г вершкового масла для подачі

сіль для варіння

 

Інгредієнти для соусу:

300 г замороженої або свіжої вишні чи черешні без кісточок

Цукор за смаком

80 мл води

1 ст. л. кукурудзяного крохмалю + 2 ст. л. води

2 ст. л. соку лимона

Для соусу змішати в невеликій каструлі вишню, цукор та воду. Довести до кипіння, періодично помішуючи. Розвести крохмаль і додати до вишень. Знову довести до кипіння і варити, помішуючи, поки соус не загусне. Зняти з вогню та додати лимонний сік до смаку.

Протерти сир через сито. Розтопити вершкове масло і трохи дати охолонути. Змішати сир, яйця, жовток, олію, цукор та борошно. Ретельно перемішати. Тісто буде досить липким, але краще не додавати додатково борошно.

Розділити отриману масу на дві частини. Викласти її на добре присипану мукою поверхню і розкатати одну частину в довгу плоску «ковбаску», обвалюючи в борошні. Нарізати невеликими скибочками. Натиснути виделкою на кожну, залишаючи на ньому відбиток – так вареники краще утримуватимуть соус. За необхідності злегка обваляти у борошні місця зрізів. Сформувати таким чином вареники і з другої половини тіста.

Закип'ятити воду у великій каструлі, посолити. Варити порціями доти, доки вареники не спливуть.

Змастити невеликою кількістю розтопленого вершкового масла і полити вишневим соусом.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист