Цей неймовірний рецепт шоколадної паски вам точно сподобається з першого шматочка. Такої в магазині ви точно не купите.
100 мл молока
4 г сухих дріжджів
80 г цукру
75 г ізюму
20 мл рому чи коньяку
270 г борошна
20 г какао порошку
1 г ваніліну
2 яйця
55 г вершкового масла
шоколадні краплі для декору
2 паперові форми для випікання діаметром 9 см
Для глазурі:
80 г чорного шоколаду
40 г вершки 33%
Молоко трохи підігріти. Розчинити в ньому 5 г цукру, додати дріжджі і залишити на 15 хвилин, щоб активізувалися.
Родзинки добре промити окропом і замочити на 15 хвилин у ромі або коньяку.
Змішати в окремій ємності борошно, какао та ванілін.
З'єднати яйце з 75 г цукру, збити віночком до легкої піни. Додати дріжджі, що піднялися, і добре перемішати.
Додати до яєчної суміші борошняну, перемішати і ввести розтоплене вершкове масло. Замісити тісто.
Вмішати ізюм, накрити тісто плівкою і прибрати в тепле місце на 2 години, щоб воно піднялося.
Обім'яти тісто. Розділити на дві рівні частини і викласти у паперові форми. Дати 30 хвилин розстоятися і випікати в розігрітій до 180°С духовці приблизно 30-35 хвилин (готовність перевірити дерев’яною зубочисткою).
Вийняти і дати повністю охолонути.
Для глазурі розтопити шоколад зручним способом, ввести вершки і перемішати до однорідного стану. Нанести глазур на паски та прикрасити шоколадною крихтою.
Вас це може зацікавити: Медова паска: рецепт, який ніколи не підводить