Шоколадна паска з шоколадною глазуррю: рецепт неймовірно ніжної великодньої випічки

Цей неймовірний рецепт шоколадної паски вам точно сподобається з першого шматочка. Такої в магазині ви точно не купите.

100 мл молока

4 г сухих дріжджів

80 г цукру

75 г ізюму

20 мл рому чи коньяку

270 г борошна

20 г какао порошку

1 г ваніліну

2 яйця

55 г вершкового масла

шоколадні краплі для декору

2 паперові форми для випікання діаметром 9 см

Для глазурі:

80 г чорного шоколаду

40 г вершки 33%

Молоко трохи підігріти. Розчинити в ньому 5 г цукру, додати дріжджі і залишити на 15 хвилин, щоб активізувалися.

Родзинки добре промити окропом і замочити на 15 хвилин у ромі або коньяку.

Змішати в окремій ємності борошно, какао та ванілін.

З'єднати яйце з 75 г цукру, збити віночком до легкої піни. Додати дріжджі, що піднялися, і добре перемішати.

Додати до яєчної суміші борошняну, перемішати і ввести розтоплене вершкове масло. Замісити тісто.

Вмішати ізюм, накрити тісто плівкою і прибрати в тепле місце на 2 години, щоб воно піднялося.

Обім'яти тісто. Розділити на дві рівні частини і викласти у паперові форми. Дати 30 хвилин розстоятися і випікати в розігрітій до 180°С духовці приблизно 30-35 хвилин (готовність перевірити дерев’яною зубочисткою).

Вийняти і дати повністю охолонути.

Для глазурі розтопити шоколад зручним способом, ввести вершки і перемішати до однорідного стану. Нанести глазур на паски та прикрасити шоколадною крихтою.

Вас це може зацікавити: Медова паска: рецепт, який ніколи не підводить

Паска-кекс з цукатами та білим шоколадом

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист