Медова паска: рецепт, який ніколи не підводить

У кожної господині є свій перевірений рецепт паски. За цим рецептом паска вийде навіть у господинь, що не полюбляють працювати з випічкою. Спробуйте – можливо, саме він стане вашим улюбленим!

500 г борошна

5 г сухих активних дріжджів

15 г меду

200 мл молока

50 г вершкового масла

2 яйця

85 г цукру

50 мл кефіру

1 г ваніліну

100 г ізюму

щіпка солі

Інгредієнти для змащування тіста:

1 білок

1 ст. л. молока

У теплому молоці розвести мед, додати дріжджі та 100 г борошна і замісити опару. Накрити, прибрати у тепле місце на 2 години.

Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким. Яйця збити з цукром до піни. 

Додати до опари вершкове масло, кефір та збиті яйця.

Змішати 400 г борошна з ваніліном і щіпкою солі, ввести у підготовлену суміш і замісити тісто. Накрити і поставити в тепле місце на 2 години, щоб воно піднялося.

Родзинки залити окропом і відставити на 20 хвилин. Злити воду, обсушити, обваляти в борошні і додати в тісто.

Розділити тісто на частини пропорційно паперовим формам, заповнюючи їх на 1/3. Накрити рушником і дати постояти 1 годину, щоб тісто піднялося.

Збити вилкою білок з 1 ст. л. молока і за допомогою кулінарної кисті змастити паски.

Випікати 30-35 хвилин при температурі 180°С (орієнтуйтеся на свою духовку та розмір пасок). Коли паски будуть готові, посипати цукровою пудрою або прикрасити глазур'ю.

Вас це може зацікавити: Паска-кекс з цукатами та білим шоколадом

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист