Сестри Завальські (The Alibi Sisters) презентують спеціальний подарунок до Дня Києва, - музичну присвяту рідному місту

«Йшла дівчина лучками» - одна з найулюбленіших сестрами українських народних пісень - зазвучала в ретро-стилістиці. Аранжувальник Дмитро Саратський почув у цій пісні настрій та мелодику української естрадної музики 50-60-их років, що відтворює традиції звучання паркових оркестрів.    

У новому прочитанні “Йшла дівчина лучками» стала своєрідною музичною вінтажною листівкою з привітаннями міста до 1541-річниці від The Alibi Sisters. Зірковому дуету Анні та Ангеліні Завальським вдалося спіймати забутий вайб популярних вальсів, які звучали просто неба у Києві 70 років тому. 

Саме тому в інструментальні програші композиції дуже органічно вплітаються мелодії двох відомих творів одного з найвидатніших киян, композитора Ігоря Шамо: «Дніпровський вальс» та «Києве мій». Вони, без перебільшення, є музичними візитівками столиці України.   

 

Співачки наголошують: «Це наш особистий реверанс та подяка маестро за його творчість. Ми вважаємо, що саме Ігор Наумович Шамо найчуттєвіше оспівував рідне місто своєю музикою». 

Зняти ностальгічний відеокліп Анну та Ангеліну надихнула атмосфера Києва під час війни минулого літа, коли вони вперше повернулись додому з Польщі:

«Ті, хто тікав з дітьми від небезпеки за кордон, добре знають, що таке невимовний сум за рідними місцями…Тоді, гуляючи містом, ми побачили пари, що танцювали під акомпанемент музикантів на Володимирській гірці… Це було потужним враженням, бо очевидно саме так усе відбувалося і в повоєнні часи лише 78 років тому, коли у мешканців столиці були свіжими спогади про окупацію Києва. Але попри все, місто вистояло, почало відновлюватись. Люди у всі часи та за будь-яких обставин продовжують жити своїм життям. Хтось залишається вдома, хтось їде з країни, хтось повертається, але рідне місто завжди буде єдиним на все життя. – розповідають сестри Завальські. - У нас, як у корінних киянок, на рівні ДНК є це тонке й справжнє відчуття ностальгічних спогадів, які живуть лише у цьому місті та їх не знайти більше ніде в цілому світі», - коментують прем’єру Анна та Ангеліна.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист