Якщо ви – шанувальник кави, ви точно вже пробували раф. Якщо не пробували – багато втратили. Але ситуацію можна виправити хоч цієї миті. Для цього не обов’язково йти в кав’ярню: приготувати цей смачний напій нескладно навіть вдома.
Звичайна кава за особливим рецептом
Для приготування раф вам не потрібні особливі інгредієнти. По суті, це звичайна кава, але приготована за особливим рецептом.
Раф готується на основі класичного еспресо. До кави додається цукор та холодні вершки і все збивається до однорідної консистенції. Після цього напій стає схожим на морозиво, що розтало.
Зробити раф можна в кавомашині: вариться еспресо, до нього додаються всі інгредієнти і за допомогою пари ретельно збиваються.
Якщо у вас немає кавомашини, це не проблема:
● візьміть інгредієнти у такому співвідношенні: 30 мл експресо, 150 мл вершків, по 5 г цукру і ванільного цукру;
● вершки підігрійте до 60-65°C (співвідношення кави та вершків має бути 1:5);
● додайте в них цукор;
● зваріть еспресо зручним для вас способом;
● вершки і каву змішайте;
● збийте все ручним капучинатором (або блендером) до утворення однорідної піни;
● перелийте напій у чашку або скляний келих. Готово!
Важливі нюанси приготування
Врахуйте їх, щоб раф вийшов смачним:
♦ для рафа можна не брати вишукану дорогу каву – це зайве. Ви її однак не відчуєте, оскільки ваніль та вершки заглушать тонкий аромат;
♦ найкраще брати каву середнього обсмажування і без гірчинки (сорти арабіка або мокко);
♦ на основі розчинної кави приготувати напій не вийде;
♦ жирність вершків має бути не вище 15%. Інакше напій вийде густим і важким;
♦ у класичний раф можна додати трохи меду, карамелі, лавандового екстракту – те що вам подобається.
Вас це може зацікавити: Виробники створили найміцнішу каву у світі: кофеїну більше, ніж в енергетиках
Збільшує ризик розвитку аутизму у дітей: від якого напою вчені рекомендують утримуватися вагітним жінкам