Що робити, якщо комариний укус свербить – 10 дієвих порад

Ще остаточно не встановилася тепла погода, а вже почалося наше відчайдушне протистояння комарам та мошкам. Якщо не допоможуть засоби від комах, доведеться шукати засоби проти сверблячки.

Один маленький комар своїм укусом здатен звести з розуму.

Сам по собі укус не викликає дискомфорту. Свербіти починає тому, що в місці проколу у шкіру потрапляє слина комара, що містить білки, чужорідні для людини. Імунна система миттєво на це реагує і починається запалення (рожева шишка), яке відчайдушно свербить.

Є люди не надто чутливі до комариного білку. А в декого починається дуже бурхлива реакція з великим набряком і навіть підвищенням температури.

Однак найбільш дискомфортний моментів – це, безумовно, свербіж. Підказуємо, як позбавитися неприємного симптому.

Як вгамувати свербіж народними методами

Плюс усіх цих методів – вони прості і, головне, безпечні для дітей. Якщо не допомагає один, можна відразу пробувати інший. Або робити це в комплексі.

Спиртова серветка. Спирт руйнує комарині білки, а отже – зменшую інтенсивність свербіжу. Але допоможе він одразу після укусу.

Оцет. Теж здатен руйнувати білки з комариної слини.

Мед. Він містить каталазу – фермент, який руйнує білок. Намастіть місце укусу і потримайте 10 хвилин.

Лід. Він уповільнює приплив крові і зменшує реакцію на «чужий» білок. Просто потріть місце укусу кубиком льоду протягом 30 секунд.

Чайний пакетик. Краще прикладати спитий, щоб не зафарбував шкіру, але свіжий. Такі компреси варто робити протягом 10 хвилин.

Сода. Прекрасний засіб проти сверблячки і неприємних відчуттів. Розчиніть 1 ч. л. соди в ½ склянки води, вмочіть ватний диск і обробіть місце укусу. Можна зробити пасту із соди (розбавити соду водою, щоб вийшла кашка) і нанести на кілька хвилин на проблемне місце.

Ромашка. Вона має не тільки антибактеріальний ефект, а й може зупинити свербіж. 2 ст. л. ромашки залити склянкою окропу, настояти протягом 1-2 годин і обробити місце укусу.

Алое. Відріжте один листок і точково нанесіть на місце укусу гель (слиз), який виділяється з нього. Він містить саліцилову кислоту, яка зменшує свербіж.

Лікарські препарати проти свербіжу

Дорослі можуть використовувати не тільки народні методи боротьби з комариними укусами, а й аптечні препарати

Мазі на основі кортикостероїдів. Вони знижують імунну відповідь, і свербіж та запалення зменшуються.

Антигістамінні мазі. Гістамін вивільняється клітинами імунної системи при зустрічі з алергеном. Якщо нанести антигістамінну мазь на укуси, свербіж має зменшитися.

Також на шкіру кожна нанести гідрогелі з ментолом або алое-вера. Або засоби, які містять цинку – циндол, каламін тощо.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист