Що додати під час прання махрових рушників, щоб вони були пухнастими, як у дорогому готелі

Новий рушник мякий, ніжний і пухнастий. Але вже після першого прання стає жорстким. Розповідаємо, як зберегти його приємним на дотик навіть після тривалого використання.

Ви ніколи не задумувалися над тим, чому у дорогих готелях рушники завжди пухнасті, хоча експлуатують їх постійно, а ваші – як наждачний папір? Інколи у них погіршується не тільки текстура, а й запах – вони стають затхлими навіть коли гарно висохнуть після прання.

Експерти переконані, що домашні рушники можуть мати такий самий вигляд, як і в готелі. Адже секрет догляду за ними дуже простий: кондиціонер для тканин, гель для прання і звичайний білий оцет. 

Слід запам’ятати кілька правил, які допоможуть зберегти рушники у найкращому вигляді:

● машинне прання повинне бути не надто довгим і при температурі не вище 60°С;

● замість порошкового миючого засобу краще використовувати рідкий – гель. Після нього рушники не такі жорсткі;

● використовуйте кондиціонер для прання на основі силікону;

● під час прання додайте у барабан пралки 200 мл оцту. Як правило, рушники втрачають м’якість через жорстку воді, а оцет її пом’якшує. Звісно ж, він пом’якшить і тканину, дезодорує, знищить бактерії і відбілить рушник.

Якщо перете рушники вручну, налийте в тазик теплу воду, додайте гель для прання, оцет (200 мл на 10 л води) і замочіть на годину. Після цього виперіть і гарно  прополощіть.

Ще одна хитрість – не сушіть махрові рушники під прямими сонячними променями.

Усі ці маніпуляції дозволять повернути їм первісний вигляд.

Вважається, що «термін придатності» рушників – два роки. Але якщо прати правильно, вони зберігатимуть товарний вигляд довше.

Раніше ми писали: 7 засобів, які повернуть кухонним рушникам молодість

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист