7 засобів, які повернуть кухонним рушникам молодість

Завдяки цим засобам кухонні рушники можна відіпрати  без зайвих зусиль

Кухонні рушники – незамінні помічники на кухні. Саме їм дістається найбрудніша робота, тому прати їх доводиться часто. Справа ця непроста – позбавитися плям вдається не завжди. Натомість з’являються нові. Згодом стає зрозуміло: цей рушник безнадійний, треба викидати. Але не поспішайте! Спробуйте випрати  одним із запропонованих засобів, і новий рушник вам точно не знадобиться.

Господарське мило

Намочіть рушник у теплій воді і натріть милом. Потім покладіть до поліетиленового пакету із застібкою і залиште на 10 годин. Сполосніть у теплій воді, щоб зійшов бруд, і виперіть.

Засіб для миття посуду

Більшість плям на кухонному рушнику – це жир, а засіб для миття посуду добре цей жир розчиняє. Тож вони наче створені одне для одного. Додайте трохи засобу до ємності з гарячою водою і на 3 години замочіть рушник. Потім виперіть.

Перекис водню і нашатирний спирт

У ємності розведіть 5 л води з 2 ст. л. перекису водню та 1 ст. л. нашатирного спирту. Замочіть рушник і залиште на 6 годин. Сполосніть і  виперіть. До речі, у такому розчині можна замочувати не тільки білі речі, а й кольорові.

Кухонна сіль

У гарячій воді (але не в окропі) розмішайте сіль – у пропорції 1 л : 1 ст. л. Замочіть кухонний рушник на 3 години. Після цього гарно виполоскайте, щоб стекла брудна вода. І виперіть у пральній машині.

Гірчичний порошок

До гірчичного порошку додайте воду – стільки, щоб вийшов розчин, як густа сметана. Отриманою сумішшю намастіть забруднені місця. Через 3-4 години гірчичну масу змийте, а рушник виперіть зручним для вас способом.

Марганцівка

Додайте до гарячої води марганцівку, щоб розчин став блідо-рожевого кольору, і пральний порошок (приблизно пів склянки на 5 л води). Замочіть у розчині рушник на 8-12 годин. Виперіть у пральній машині.

Лимонна кислота

Спочатку виперіть рушник, щоб максимально очистити від бруду. Щедро насипте лимонної кислоти на проблемні місця і залишне так на годину. Далі  прополощіть – і можна сушити.

 

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист