Рецепт ситного і ароматного супу з лісовими грибами і домашнім майонезом

Суп з лісовими грибами відрізняється простотою та неймовірним смаком. Білі гриби надають страві приголомшливого аромату, який не залишить байдужим оточуючих. А в поєднанні з домашнім майонезом суп стане ще більш насиченим і заграє новими смаковими нотками.

100 г білих грибів

200 г курячого філе

1 цибулина

2 зубчики часнику

1 морква

2 картоплини

1,5 л води

3 лаврових листочки

сіль, перець за смаком

 

Інгредієнти для майонезу:

2 яйця

2 ч. л. гірчиці

250 мл рослинної олії

0,5 ч. л  цукру

0,5 ч. л. солі

1 ст. л. лимонного соку

Цибулю і часник дрібно порізати, картоплю – невеликими кубиками, куряче філе – шматочками, гриби – слайсами, моркву натерти на крупну тертку.

Довести воду (1 л) до кипіння, покласти гриби. Коли закипить, зняти піну і варити на середньому вогні 20 хвилин.

Покласти в каструлю до грибів куряче філе і овочі.

Додати воду, що залишилася. Варити ще 15 хвилин. Посолити, поперчити, покласти лавровий лист і варити до готовності.

Приготування майонезу. В чашу блендера розбити яйця, додати гірчицю, цукор та сіль, збити до однорідності. Поступово влити олію невеликими порціями і все ретельно перемішати. В кінці додати лимонний сік і перемішати ще раз до однорідності. Готовий майонез рекомендуємо зберігати в холодильнику не більше 3 днів у закритому посуді.

Суп розлити по тарілках і додати пару чайних ложок домашнього майонезу, посипати зеленню.

Вас це може зацікавити: Морквяний осінній суп з беконом та соусом

Рецепт німецького гарбузового супу

Суп-пюре і крем-суп: для кого корисні, а кому категорично протипоказані

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист