Суп з лісовими грибами відрізняється простотою та неймовірним смаком. Білі гриби надають страві приголомшливого аромату, який не залишить байдужим оточуючих. А в поєднанні з домашнім майонезом суп стане ще більш насиченим і заграє новими смаковими нотками.
100 г білих грибів
200 г курячого філе
1 цибулина
2 зубчики часнику
1 морква
2 картоплини
1,5 л води
3 лаврових листочки
сіль, перець за смаком
Інгредієнти для майонезу:
2 яйця
2 ч. л. гірчиці
250 мл рослинної олії
0,5 ч. л цукру
0,5 ч. л. солі
1 ст. л. лимонного соку
Цибулю і часник дрібно порізати, картоплю – невеликими кубиками, куряче філе – шматочками, гриби – слайсами, моркву натерти на крупну тертку.
Довести воду (1 л) до кипіння, покласти гриби. Коли закипить, зняти піну і варити на середньому вогні 20 хвилин.
Покласти в каструлю до грибів куряче філе і овочі.
Додати воду, що залишилася. Варити ще 15 хвилин. Посолити, поперчити, покласти лавровий лист і варити до готовності.
Приготування майонезу. В чашу блендера розбити яйця, додати гірчицю, цукор та сіль, збити до однорідності. Поступово влити олію невеликими порціями і все ретельно перемішати. В кінці додати лимонний сік і перемішати ще раз до однорідності. Готовий майонез рекомендуємо зберігати в холодильнику не більше 3 днів у закритому посуді.
Суп розлити по тарілках і додати пару чайних ложок домашнього майонезу, посипати зеленню.
Вас це може зацікавити: Морквяний осінній суп з беконом та соусом
Рецепт німецького гарбузового супу
Суп-пюре і крем-суп: для кого корисні, а кому категорично протипоказані