Рецепт німецького гарбузового супу

Одна з причин любити осінь – це помаранчеві гарбузи. Якщо раптом вам не подобається гарбуз, спробуйте приготувати з нього суп. Це дуже поживно та неймовірно смачно.

Інгредієнти (на 4 порції):

400 г гарбуза

1 велика цибулина

1 великий помідор (або 2 маленькі)

1 корінець імбиру  близько 3 см завдовжки

1 велика картоплина

1 морква

2 зубчики часнику

2 склянки води або овочевого бульйону

2 ст. л. оливкової олії

1/2 ч. л. меленого коріандру

1/2 ч. л. паприки

1/4 ч. л. солі

1/8 ч. л. меленої гвоздики

1/8 ч. л. мелений кайєнський перець

3 ст. л. вершків

Для подачі:

декоративні гарбузи

йогурт чи сметана

гарбузове насіння

Гарбуз очистити від шкірки і порізати. Запікати в розігрітій до 200° духовці до м'якості.

Цибулю нарізати півкільцями, картоплю кубиком, моркву та коріандр натерти на тертці.

У каструлі з товстим дном протушкувати гарбуз хвилин 7 на середньому вогні. Тушкувати 20 хвилин, помішуючи кожні п'ять хвилин, щоб овочі приготувалися рівномірно. Потім додати часник, імбир, помідори та готувати ще протягом 10-15 хвилин, знову помішуючи кожні п'ять хвилин. Додати воду або бульйон, паприку, сіль, гвоздику та кайенський перець і добре перемішати. Накрити кришкою та нехай вариться на повільному вогні протягом 15 хвилин. З'єднати все в блендері, не забудьте про гарбуз у духовці. Збити до однорідної маси, додати вершки.

Для подачі гарбузів краще взяти декоративні сорти – вони щільні і не розваляться в духовці. Акуратно зрізати кришечки гарбузів, очистити від насіння і запекти приблизно 40 хвилин у духовці, або до золотинки на обідку. Розлити суп по гарбузам, додати йогурт і прикрасити насінням. Смачного!

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист