Одна з причин любити осінь – це помаранчеві гарбузи. Якщо раптом вам не подобається гарбуз, спробуйте приготувати з нього суп. Це дуже поживно та неймовірно смачно.
Інгредієнти (на 4 порції):
400 г гарбуза
1 велика цибулина
1 великий помідор (або 2 маленькі)
1 корінець імбиру близько 3 см завдовжки
1 велика картоплина
1 морква
2 зубчики часнику
2 склянки води або овочевого бульйону
2 ст. л. оливкової олії
1/2 ч. л. меленого коріандру
1/2 ч. л. паприки
1/4 ч. л. солі
1/8 ч. л. меленої гвоздики
1/8 ч. л. мелений кайєнський перець
3 ст. л. вершків
Для подачі:
декоративні гарбузи
йогурт чи сметана
гарбузове насіння
Гарбуз очистити від шкірки і порізати. Запікати в розігрітій до 200° духовці до м'якості.
Цибулю нарізати півкільцями, картоплю кубиком, моркву та коріандр натерти на тертці.
У каструлі з товстим дном протушкувати гарбуз хвилин 7 на середньому вогні. Тушкувати 20 хвилин, помішуючи кожні п'ять хвилин, щоб овочі приготувалися рівномірно. Потім додати часник, імбир, помідори та готувати ще протягом 10-15 хвилин, знову помішуючи кожні п'ять хвилин. Додати воду або бульйон, паприку, сіль, гвоздику та кайенський перець і добре перемішати. Накрити кришкою та нехай вариться на повільному вогні протягом 15 хвилин. З'єднати все в блендері, не забудьте про гарбуз у духовці. Збити до однорідної маси, додати вершки.
Для подачі гарбузів краще взяти декоративні сорти – вони щільні і не розваляться в духовці. Акуратно зрізати кришечки гарбузів, очистити від насіння і запекти приблизно 40 хвилин у духовці, або до золотинки на обідку. Розлити суп по гарбузам, додати йогурт і прикрасити насінням. Смачного!