Прибирає в кімнаті, вміє радіти й злитися: китайські розробники спроєктували ляльку зі штучним інтелектом

На Міжнародній виставці технологій штучного інтелекту, яка нещодавно відбулася в Пекіні, було представлено «дитину зі штучним інтелектом»

Ця «дитина» не дуже нагадує дитину – типова лялька, досить грубо зроблена. Однак, як кажуть, по одежі зустрічають, а по  розуму проводжають. Сенс Тонг Тонг (так її звати) не у візуальній схожості з маленькою дівчинкою, а у її вміннях та навичках.

Вміє дівчинка-робот немало. Має свою думку щодо ситуацій, за якими  спостерігає, і може її висловити. Здатна демонструвати людську міміку, розрізняти погане й хороше, радіти, сердитись. Загалом Тонг Тонг виконує всі дії на рівні розвитку дитини 3-4 років.

На очах у відвідувачів виставки вона витирала розлите молоко та лагодила криві рамки для фотографій.

Розробники запевняють, що дитина зі штучним інтелектом може не тільки виконувати віртуальні команди, а й самостійно ставити перед собою нові завдання. Зокрема, прибирати в кімнаті, досліджувати навколишнє середовище. Цим Тонг Тонг відрізняється від інших моделей штучного інтелекту.

Але це не межа її можливостей. Мета розробників – адаптувати робота в людське середовище, навчити розуміти причинно-наслідкові зв'язки і виконувати завдання у в складних умовах.

Після того, як «дитину» вдосконалять, вона буде використовуватися у сфері розваг та як частина навчальної програми для школярів.

Раніше ми писали про робота-гуманоїда Ameca, який дає інтервю і зізнається, що боїться самотності

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист