Прем’єра.26 листопада світ почує першу пісню з проекту Вакарчука «Оранжерея»

Святослав Вакарчук,поки Океан Ельзи дописує наступний альбом,вирішив трохи відійти в сторону і започаткував новий музичний проект. Називається він  Оранжерея. Справа у тому, що час від часу у Святослава з’являються ліричні та інтимні пісні, які не дуже підходять для рокових стадіонних виступів, а тому вони не потрапляють на альбоми Океану Ельзи. Тепер, коли великих концертів найближчим часом сподіватися марно, музикант вирішив використати карантинний час і презентувати ці пісні в рамках побічного проекту.

«Коли на вулиці зима, коли на вулиці холодно. Коли в суспільстві певна зима, зв’язана з пандемією, локдауном і так далі, то ми ходимо в оранжерею і уявляємо собі літо. І таким більш інтимним способом ми б хотіли донести до людей зараз свою музику», - пояснює назву і концепцію проекту Святослав Вакарчук.

«Оранжерея» буде в чомусь продовженням того, що Святослав робив в рамках попередніх проектів «Вночі» та «Брюссель», але з таким акустичним вуличним фльором. В проекті беруть участь, як музиканти Океану Ельзи Мілош Єліч та Денис Дудко, так і запрошені виконавці. Так для відтінення інтимного моменту нового матеріалу було вирішено залучити жіночий вокал. І першою в «Оранжереї» можна спостерігати пісню Знову, котра власне і поклала початок проекту.

«Ми записали її ще в роботі над альбомом Океану Ельзи, але зрозуміли, що це одна з тих пісень, в яких цікава своя доля, тому що вони записані з двома гітаристами, які не є гітаристами. Справа у тому, що наш бас-гітарист Денис і клавішник Мілош взяли не свої інструменти: вони зіграли на акустичних гітарах, а я ж зіграв на фортепіано. Ми відчули, що в цьому є певна окрема енергія, варта бути записаною в окремому проекті», - каже Вакарчук.

Що ж до нового альбому Океану Ельзи, то робота над ним триває, а поки музикант презентує свою творчість, яка більше пасує не стадіонним концертам, а може бути зіграна в інтимній камерній атмосфері.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист