Салат – легка й здорова їжа, ідеальне рішення для того, хто слідкує за своїм харчуванням і вагою. Однак існує думка, що увечері він погано перетравлюється. Тож їсти чи не варто? Давайте розбиратися.
Тим, хто хоче схуднути, дієтологи радять їсти якомога більше зелені. Овочі мають низьку калорійність, містять багато вітамінів, мінералів і клітковини, важливих для збалансованого харчування. Крім того, це хороше джерело антиоксидантів. Навіть якщо немає потреби скинути кілька кілограмів, для організму це дуже корисно.
З іншого боку, працездатність травлення у кінці дня знижується. Клітковина, що міститься в салаті, засвоюється гірше. І на ранок чи навіть раніше маємо метеоризм.
Звичайно, організм кожної людини унікальний і поводить себе по-різному. Хтось може бути нечутливим до сирих овочів. Але у більшості випадків вони викликають неабиякий дискомфорт.
Щоб уникнути таких проблем, фахівці радять вживати салати на обід, а на вечерю готувати тушковані овочі.
Проте є й інший варіант – зробити свіжий салат більш корисним, щоб легко перетравлювався у будь-який час доби.
Що для цього потрібно:
● зменшити або зовсім виключити з салату певні овочі. Наприклад, капусту – вона сприяє утворенню газів. Також листовий салат та інша зелень – на їхнє перетравлювання організм витрачає багато часу на сил;
● додати жири й білки: м’ясо, рибу, яйце. Завдяки цьому салат легше засвоюватиметься і буде ще кориснішим;
● уникати «важких» заправок – із високим вмістом жиру. Натомість вибирати більш легкі варіанти – грецький йогурт або олію холодного віджиму.
Вас це може зацікавити: 5 суперпродуктів, які повинні бути в меню людини, що турбується про своє здоров’я