NEAR UA та гурт ONUKA зібрали на допомогу Україні 1 000 000 гривень!

13 вересня в межах глобальної конференції NEARCON 2022 відбулася подія Ukrainian Night. Code of freedom. Хедлайнером став український електро-фолк бенд ONUKA.

З 11 по 14 вересня у Лісабоні (Португалія) проходить одна з найглобальніших блокчейн-конференцій року. На NEARCON розробники з різних країн світу традиційно діляться досвідом та знайомляться з понад 700 стартапами, створеними на базі екосистеми NEAR. Вперше презентував свої проєкти й регіональний хаб NEAR Ukraine, створений у квітні цього року. 

Окремою подією конференції стала Ukrainian Night. Code of freedom від NEAR Ukraine. За словами організаторів «Українська ніч» мала на меті познайомити учасників конференції з Україною, її унікальною культурою, стилем, смачною їжею та музикою. Зокрема всі кошти з продажу квитків розподілили між двома фондами – UNITED24 та фонду Help Kharkiv, який допомагає жителям Харкова, що постраждали від російської агресії. 

«Створюючи хаб закордоном, ми зрозуміли, що ми повинні робити те, що вміємо найкраще – створювати продукти. Ми намагаємося працювати більше, бо чим краще ми працюємо, тим більше ми можемо сплачувати податки та підтримувати Україну. Ukrainian night – додатковий привід розповісти про Україну іноземцям та підтримати її там, де це зараз найнеобхідніше. Ми хотіли, аби гості відчули той самий “код свободи”, який зараз допомагає українцям», – поділився Антон Вайсбурд, керівник NEAR Ukraine.

У результаті – гостями події стали понад 500 людей з різних країн світу. На події на них чекав виступ хедлайнера заходу – українського електро-фолк бенду ONUKA – та музичний сет від арт-директорки бару Vognyk та резидентки «Курені» у Києві, Dj Miura.

Загальна сума з продажу квитків склала понад 1 000 000 гривень. Частина цих коштів піде на закупівлю модульних зовнішніх фіксаторів, яких потребують українські лікарні через збільшення кількості постраждалих. Інша половина суми буде спрямована на підготовку до зими відрізаних від цивілізації районів Харківської області: на закупівлю обігрівачів, продуктів харчування та засобів гігієни.

Партнерами заходу виступили Aurora, Sigma Software, Hacken, Ideasoft та Eventyr.

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист