Названо три причини, чому лосось може бути шкідливим для здоров'я

Лосось рекомендують регулярно вводити в свій раціон, особливо тим, хто контролює свою вагу. Але навіть дієтологи визнають: попри свою беззаперечну користь, ця риба має і недоліки. Тому вживати її часто і у великій кількості не дуже гарна ідея.

Під «лососем», як правило, маються на увазі кілька представників цього виду – сьомга, горбуша, кета, нерка, кижуч. Вони мають яскравий колір м’яса, такий самий яскраво виражений смак і високу поживну цінність.

Головна перевага лососевих перед іншими видами риб – високий вміст жирних кислот омега-3. Також вони є джерелом вітамінів А та В, які підтримують молодість та пружність шкіри. Мають добову норму вітаміну D, від якого залежить формування кісток і робота ендокринної та імунної систем. А ще – білки, вітаміни, мінерали, які уповільнюють процеси старіння.

Однак є в цієї риби суттєві мінуси.

Червона риба накопичує ртуть і важкі метали. Це загальна біда всіх видів без винятку. Але риба з білим м’ясом, кажуть експерти, акумулює шкідливих речовин менше, ніж червона.

Риб'ячий жир із лососевих погано «співпрацює» з деяким лікарськими засобами. Зокрема, це стосується антикоагулянтів – препаратів, які гальмують згортання крові: прийом паралельно з частим вживанням лососевих загрожує кровотечею і загостренням захворювань шлунково-кишкового тракту.

Досить часто лосось вживають у копченому та солоному вигляді. Обидва варіанти передбачають використання великої кількості солі, що негативно впливає на людей, схильних до гіпертонії.

Але оскільки лосось корисний для серцево-судинної системи, дієтологи радять вводити його в свій раціон тричі на тиждень, тільки їсти в міру. Бажано – в запеченому вигляді.

Вас це може зацікавити: Не лососем єдиним: яка непримітна рибка може стати набагато кориснішою альтернативою лососю

Як приготувати ідеальний лосось із хрусткою шкіркою: 5 важливих правил

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист