Погіршення слуху – одна з ознак старіння. Стримати цей процес можуть деякі продукти, переконані фахівці.
Вікова втрата слуху проявляється поступово. Починається цей процес після 40 років –проблема торкається близько 6% людей. Серед 60-річних майже 25% мають вади слуху.
Увійдете ви в цю категорію чи ваше вухо до глибокої старості зможе фіксувати політ комара, передбачити неможливо. Тому варто зробити все, що у ваших силах, для профілактики.
З цією метою експерти радять ввести в свій раціон брюсельську капусту.
У неї не дуже багато фанатів – цей вид капусти має досить специфічний смак. Однак це не відміняє її корисних властивостей, зокрема – для слуху.
Брюсельська капуста містить багато поживних речовин. У тому числі, як не дивно, омега-3 жирні кислоти. «Вони можуть допомогти відстрочити, а в деяких випадках навіть запобігти віковій втраті слуху. У порції відвареної капусти – 78 г – міститься 135 мг омега-3», – пояснює аудіолог Ашіш Шах.
Фолієва кислота в її складі допомагає покращити кровообіг і підтримувати здоров’я клітин вуха.
Магній полегшує шум у вухах.
Вітамін С підвищує імунні функції та запобігає вушним інфекціям.
Для профілактики здорового слуху фахівці радять вживати до 150 г брюсельської капусти 2-3 рази на тиждень.
Вас це може зацікавити: Вчені назвали 4 продукти, які можуть зменшити ризик розвитку 14 видів раку
Що з’їсти для покращення пам’яті: 7 продуктів, які стимулюють роботу мозку