Названа справжня причина, чому пиво потрібно пити холодним

Смак пива залежить не тільки від його сорту, а й від температури напою.

Тепле пиво – викинуті марно гроші. Це знає кожен любитель пінного. Причому актуальна ця тема не залежно від того, п’єте ви його в спеку +35° чи взимку.

Але чому холодне пиво смакую більше? Дослідити питання взялися китайські науковці. Вони вивчили поведінку молекул етанолу в різних алкогольних напоях за різної температури – від 5 до 40°С. І з’ясували, що концентрація етанолу і температура пов’язані.  

Якщо концентрація спирту і температура вищі, молекули етанолу шикуються в ланцюжок.

У напоях міцністю до 11% (як у пива) при охолодженні до 5°C вони формують піраміду. У цьому випадку смак алкоголю менш виражений, а пиво здається смачнішим. Саме за нижчих температур дегустатори краще розрізняють сорти пива.

У виробників є рекомендації щодо температури вживання кожного сорту:

0-4°С – безалкогольне пиво міцністю 3,5-4,5%

4-8°C – пшеничне пиво, пільзнер;

8-10°C – міцні темні табори, стаути, портери;

10-13°C – кислі елі, біттери;

13-16°C – доппельбок, барлівайн.

Щоб споживачі могли отримати максимальне задоволення від їхньої продукція,  пивоварна компанія Coors розливає напій у «хитрі» бляшанки з індикатором температури. Коли вона досягає оптимальної позначки, гори на етикетці змінюють колір.

Це вас може зацікавити: Чому пиво не можна пити з солоною рибою

Вчені назвали дозу пива, яка покращує креативність і продуктивність мозку

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист