Смак пива залежить не тільки від його сорту, а й від температури напою.
Тепле пиво – викинуті марно гроші. Це знає кожен любитель пінного. Причому актуальна ця тема не залежно від того, п’єте ви його в спеку +35° чи взимку.
Але чому холодне пиво смакую більше? Дослідити питання взялися китайські науковці. Вони вивчили поведінку молекул етанолу в різних алкогольних напоях за різної температури – від 5 до 40°С. І з’ясували, що концентрація етанолу і температура пов’язані.
Якщо концентрація спирту і температура вищі, молекули етанолу шикуються в ланцюжок.
У напоях міцністю до 11% (як у пива) при охолодженні до 5°C вони формують піраміду. У цьому випадку смак алкоголю менш виражений, а пиво здається смачнішим. Саме за нижчих температур дегустатори краще розрізняють сорти пива.
У виробників є рекомендації щодо температури вживання кожного сорту:
0-4°С – безалкогольне пиво міцністю 3,5-4,5%
4-8°C – пшеничне пиво, пільзнер;
8-10°C – міцні темні табори, стаути, портери;
10-13°C – кислі елі, біттери;
13-16°C – доппельбок, барлівайн.
Щоб споживачі могли отримати максимальне задоволення від їхньої продукція, пивоварна компанія Coors розливає напій у «хитрі» бляшанки з індикатором температури. Коли вона досягає оптимальної позначки, гори на етикетці змінюють колір.
Це вас може зацікавити: Чому пиво не можна пити з солоною рибою
Вчені назвали дозу пива, яка покращує креативність і продуктивність мозку