«Densuke» - кавун преміум-класу, один із найдорожчих фруктів на планеті. У нього надзвичайно солодка м’якоть, мінімум кісточок і глянцева чорна шкірка.
Середня вага однієї такої «ягоди» – 7,5 кг (хоча деякі плоди заважують і 11 кг), і викласти за неї треба близько 5500 євро.
«Densuke» вирощують виключно на острові Хоккайдо на півночі Японії. Здебільшого в сільській місцевості навколо міста Тома, де багатий мінералами вулканічний ґрунт.
Їх вивели в 1981 році, щоб компенсувати збитки фермерів через поганий урожай рису.
Вирощування преміум-кавунів вимагає багато води і зусиль. Тому кількість плодів лімітована.
Як правило, купляють їх на презенти – навіть заможні люди вважають недозволеною розкішшю балувати себе таким дорогим десертом.
До речі, найкращі екземпляри «Densuke» продають як витвір мистецтва – у спеціальних чорних дерев’яних скриньках з червоною оббивкою або в картонних коробках, виконаних у такій самій кольоровій гамі. Найменші кавуни запаковані у фірмові сітки.
Періодично «Densuke» виставляють на аукціонах. Одного кавунчика вагою 11 кг було продано за $7,2 тис.
Вас це може зацікавити: Чому їсти багато кавуна небезпечно