Найдорожчий кавун у світі: чому сорт «Densuke» коштує 5500 євро

«Densuke» - кавун преміум-класу, один із найдорожчих фруктів на планеті. У нього  надзвичайно солодка м’якоть, мінімум кісточок і глянцева чорна шкірка.

Середня вага однієї такої «ягоди» – 7,5 кг (хоча деякі плоди заважують і 11 кг), і викласти за неї треба близько 5500 євро. 

«Densuke» вирощують виключно на острові Хоккайдо на півночі Японії. Здебільшого в сільській місцевості навколо міста Тома, де багатий мінералами вулканічний ґрунт.

Їх вивели в 1981 році, щоб компенсувати збитки фермерів через поганий урожай рису.

Вирощування преміум-кавунів вимагає багато води і зусиль. Тому кількість плодів лімітована.

Як правило, купляють їх на презенти – навіть заможні люди вважають недозволеною розкішшю балувати себе таким дорогим десертом.

До речі, найкращі екземпляри «Densuke» продають як витвір мистецтва – у спеціальних чорних дерев’яних скриньках з червоною оббивкою або в картонних коробках, виконаних у такій самій кольоровій гамі. Найменші кавуни запаковані у фірмові сітки.

Періодично «Densuke» виставляють на аукціонах. Одного кавунчика вагою 11 кг було продано за $7,2 тис.

Вас це може зацікавити: Чому їсти багато кавуна небезпечно

Як вибрати ідеальний кавун і диню – смачні і без нітратів

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист
bigmir)net TOP 100