Найбільша помилка городників: як не можна сіяти листовий салат

Немає нічого приємнішого, аніж нарвати на власній грядці хрумких салатних листочків і зробити з них смачний салат – вітамінну бомбу. Щоб розтягнути це задоволення і «хрумтіти» до самих морозів, слід знати одну хитрість.

Де найкраще висівати салат

Досвідчені городники радять новачкам, які хочуть мати власні овочі, починати саме з листового салату. Тому що з-поміж усіх овочевих культур його вирощувати найлегше. До того ж він дуже корисний, смачний, а отже буде затребуваний.

Ще один плюс салату – він полюбляє вологе середовище. Більшість видів чудово розвивається в затінку, де комфортно себе почувають – на відміну від огірків, помідорів, перцю тощо.

Як потрібно сіяти

Більшість городників саджають навесні багато салату і ласують, поки він матиме товарний вигляд. Як правило, найперший – молоденький – салат найсмачніший. Далі він старіє і втрачає свою привабливість.

Щоб цього не сталося, експерти не радять сіяти відразу багато. Краще постійно – кожні три-чотири тижні – підсівати нове насіння. Коли перша партія стане переростками, друга буде готова до вживання, а третя нагадуватиме саджанці. Так ви постійно матимете новий урожай молоденької свіжої зелені.

Більшості видів салатів потрібно близько 6-8 тижнів, щоб бути готовими до споживання.

Сіяти слід не дуже густо, аби кущики могли розростатися і набиратися сили. У кінцевому результаті між ними повинна бути відстань щонайменше 10 см.

Який сорт кращий

Існує багато сортів, кожен по-своєму смачний. Перший раз посадіть якомога більше варіантів. Нехай у вас буде по 2-3 кущики кожного, але ви однак зможете зрозуміти, які вам найбільше до вподоби.

Універсальним вважається салат ромен – він гарно сходить (особливо, якщо рано посіяти) і пристосовується до обставин.

Також експерти радять сіяти салат дубок. Особливо червоного кольору. Він має легеньку гірчинку, аде фантастично виглядає у стравах і дуже смачний. А ще його обходять десятою дорогою слимаки.

Поспішіть! Квітень – оптимальний місяць, щоб сіяти листовий салат.

Вас це може зацікавити: Зберігайте правильно: завдяки цьому трюку листовий салат залишається свіжим дуже довго

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист