Курка, запечена з пюре під лимонним соусом: коли захочеться смачненького

Курка та пюре – що може бути смачніше? Ви тільки подивіться як це можна подати - запечені разом і приправлені лимонним соусом і кедровими горішками, вони з'єднуються в дещо ніжне та прекрасне. Правильне сервірування, трохи шампанського – і те, що було простим, стало чарівним та святковим.

250 г курячого філе (грудка)

500 г картоплі

100 г сиру Грюнвальд (або іншого твердого сиру)

сіль, білий мелений перець, кедрові горіхи, зелень за смаком

Відбити куряче філе так, щоб воно стало однаковою товщиною приблизно 0,5 см.

Картоплю поочистити і зварити як на пюре, розім'яти і додати до нього натертий на великій тертці сир (відкладіть 2 ст ложки сиру на потім), перемішати.

Викласти куряче філе на фольгу у формі прямокутника, зверху викласти пюре і за допомогою фольги "обійняти" його курячим філе. Акуратно загорнути у фольгу у два-три шари (щоб не порушилася герметичність і при приготуванні не витік сік). Запікати в розігрітій до 220° духовці протягом 20 хвилин.

Дати відпочити 15 хвилин, після чого розгорнути фольгу, посипати зверху відкладеним сиром і поставити в духовку на 10-15 хвилин, щоб розплавився сир і утворилася гарна скоринка.

Перед подачею полити лимонним соусом і прикрасити рубаними кедровими горішками із зеленню.

Рецепт приготування соусу:

20 г вершкового масла

1 ст. л. дрібно натертої цибулі

150 г білого сухого вина

150 г молока або вершків (жирність на ваш розсуд)

1 ст. л. дижонської гірчиці

сік 1/2 лимона

1/2 ч. л. цукру

15 гр борошна

сіль за смаком

Розпустити вершкове масло та прогріти в ньому натерту цибулю протягом 2 хвилин, влити вино та прогріти ще 3 хвилини на середньому вогні. Додати молоко, дижонську гірчицю, цукор, сіль та сік лимона, прогріти ще 2 хвилини. Відлити трохи соусу і ввести в нього борошно, добре розмішати, щоб не було грудочок. Втрутити до решти соусу і швидко заварити лимонний соус.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист