Коти більше не будуть гадити у вашому саду, якщо ви вирощуєте ці чотири рослини

Кіт – це чудове заспокійливе, коли він сидить у нас на руках. Але коли розриває клумбу, викопуючи цибулини рослин, гризе зелень і використовує квітник замість туалету, – це цілковитий стрес.

Якщо чесно, кіт у саду дуже корисний: якщо там водяться миші, він може добряче їх поганяти. А от ганяти кота (чи котів), який зводить нанівець вашу працю – з любов’ю посаджені і доглянуті рослини, – зайва робота. І викопувати продукти життєдіяльності, які він загріб на грядці з огірками, мало задоволення.

Експерт із садівництва Лінда Лі вважає, що полювати на кота не потрібно. Є набагато простіші і ефективні способи відучити пухнастого розбійника робити в саду шкоду.

Найкраще – зіграти на тому, що в котів дуже чутливий ніс, і деякі різкі запахи їх відштовхують:

шкірки цитрусових – лимон, апельсин і грейпфрут. Розкидайте їх навколо своїх грядок і квітів. Далі потужний котячий нюх зробить свою справу – все почує і втече від подразника подалі. Щоправда, запах цитрусових може зникати через день-два, тому його потрібно обновляти; 

кавова гуща. Ще один неприємний для котів запах, якого вони уникають. Розсипте її там, де коти люблять ходити в туалет, і проблема вирішиться. Заодно зробите добру справу для рослин – гортензія, рододендрон, чорниця, смородина, огірки тощо люблять це органічне добриво;

трави – розмарин, чебрець, м’ята, лаванда. Це природні відлякувачі, які стримують котів.

Проте кішки дуже чутливі не тільки до певних ароматів, а й до текстур. Вони люблять ходити по рівній гладенькій поверхні. Якщо розкласти на квітнику або на грядці мульчу чи соснові шишки, пухнастим хуліганам це не сподобається.

Зрештою, вони підуть шукати щастя на сусідську клумбу.

Вас це може зацікавити: Приваблива отрута: повний список садових рослин, які можуть вбити вашого домашнього улюбленця

Кішка втратить інтерес до розсади, якщо скористаєтесь цим трюком

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист