Кому не можна їсти яйця: шкоди більше, ніж користі

Яйця – джерело життєво необхідних поживних речовин. Але декому краще пошукати їх  в іншому місці, щоб частково чи навіть повністю відмовитися від вживання цього продукту.

Користь від яєць неможливо переоцінити. Вони – джерело білку, усіх дев'яти незамінних амінокислот, антиоксидантів, вітамінів (A, D, E, K, В12) та мінералів. І одне з небагатьох природних харчових джерел вітаміну D.

Вони непогано себе зарекомендувала у процесі контролю ваги, підтримують імунну систему та здоров'я кісток і зубів, сприяють покращенню метаболізму.

Але попри це, мають декілька недоліків, які змушують ставитися до них дуже обережно. Саме тому певній категорії людей експерти зі здорового харчування рекомендують звести споживання яєць до мінімуму.

Людям з підвищеним рівнем холестерину. Завдяки яйцям він може піднятися ще вище.  Один великий яєчний жовток містить приблизно 186 мг холестерину – це більше половини добової норми, що рекомендується для дорослої людини. Холестерин, як відомо, збільшує ризик розвитку інфаркту та інсульту.

Людям з алергією або харчова нестерпність. На яйця досить часто розвивається харчова алергія (а саме – на яєчний білок) чи харчова нестерпність (псевдоалергічна реакція). Вони проявляються у вигляді висипів на шкірі (дерматит, акне, псоріаз) або порушення травлення (діарея, закреп тощо).

Людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Панкреатит у стадії загострення, захворюваннях печінки вимагають обережного вживання яєць. Наприклад, якщо є проблеми із жовчним міхуром, яйця можуть спровокувати загострення жовчнокам'яної хвороби.

Вас це може зацікавити: Названо найшкідливіший спосіб приготування яєць

5 продуктів, з якими поєднувати яйця шкідливо для здоровя

Не на сніданок: в цей час варто їсти яйця, якщо ви хочете схуднути

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист