Сир – обов’язковий елемент будь-якої дієти. Якщо ви хочете мати струнку статуру і при цьому підтримати здоров’я серця, слід зробити вибір на користь моцарели.
Більшість сирів досить калорійні, тому дієтологи рекомендують вживати їх у помірних кількостях. Однак не тільки від калорійності залежить їхня цінність.
Серед усіх видів сирів кардіолог Чен-Хан Чен з медичного центру Memorial Care Saddleback у Каліфорнії особливо виділяє моцарелу. Це хороше джерело білка та кальцію. Крім того, вона містить пробіотики, які можуть принести користь кишечнику та імунітету.
Недавні дослідження підтвердили, що моцарела здатна підтримати здоров’я серця. Зокрема, цьому сприяє низький вміст насичених жирів (порівняно з іншими сирами, такими як чеддер або гауда) і вміст природних пробіотиків. Вони покращують кишкову мікробіоту та зменшують системне запалення, яке у свою чергу є фактором ризику серцево-судинних захворювань.
Особливо корисна свіжа моцарела – в ній насичених жирів та натрію найменше. При цьому вона, як і будь-який молочний продукт, залишається джерелом кальцію та білка, які відіграють важливу роль у регуляції артеріального тиску та підтримці м’язової маси.
Але навіть корисними продуктами не варто зловживати. Рекомендується з’їдати щодня не більше 40 грамів моцарели. Бажано – з продуктами, багатими клітковиною. Наприклад, з помідорами, базиліком або шпинатом.
Вас це може зацікавити: Названо популярний сорт сиру, який може поліпшувати пам’ять і здатність до навчання
5 видів сирів, які можна їсти навіть людям з високим холестерином