Це неймовірно легкий та швидкий у приготуванні хліб – за 40 хвилин ваш будинок наповниться теплим вершковим ароматом, а на столі лежатиме гарячий буханець.
250 г пшеничного хлібопекарського борошна
100 г житнього цільнозернового борошна грубого помелу
50 г великих вівсяних пластівців
50 г ячмінного борошна
300 г кефіру (кімнатної температури)
1 ч. л. харчової соди
1 ч. л. солі
1/2 ч. л. перемеленого насіння коріандру
Змішати всі сухі інгредієнти.
Влити кефір та замісити легке, досить повітряне тісто. Довго місити не варто, лише до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів. Тісто має легко збиратися у кулю. Формувати її потрібно, мочуючи руки у воді, щоб уникнути прилипання.
Покласти заготовку на деко з пергаментом. Зробити хрестоподібний надріз зверху на буханці за допомогою гострого ножа чи леза і щедро присипати вівсяними пластівцями.
Випікати в попередньо нагрітій до 200°С духовці протягом 25-30 хвилин.
Вас це може зацікавити: Морквяно-кокосовий тікейк – десерт без цукру і глютену