Ірландський содовий хліб: найпростіший рецепт без дріжджів і закваски, з яким впорається навіть новачок

Це неймовірно легкий та швидкий у приготуванні хліб – за 40 хвилин ваш будинок наповниться теплим вершковим ароматом, а на столі лежатиме гарячий буханець.

250 г пшеничного хлібопекарського борошна

100 г житнього цільнозернового борошна грубого помелу

50 г великих вівсяних пластівців

50 г ячмінного борошна

300 г кефіру (кімнатної температури)

1 ч. л. харчової соди

1 ч. л. солі

1/2 ч. л. перемеленого насіння коріандру

Змішати всі сухі інгредієнти.

Влити кефір та замісити легке, досить повітряне тісто. Довго місити не варто, лише до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів. Тісто має легко збиратися у кулю. Формувати її потрібно, мочуючи руки у воді, щоб уникнути прилипання.

Покласти заготовку на деко з пергаментом. Зробити хрестоподібний надріз зверху на буханці за допомогою гострого ножа чи леза і щедро присипати вівсяними пластівцями.

Випікати в попередньо нагрітій до 200°С духовці протягом 25-30 хвилин.

Вас це може зацікавити: Морквяно-кокосовий тікейк – десерт без цукру і глютену

Як приготувати піцу за 10 хвилин – без борошна і випікання

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист