М’ясо індички цінують за його ніжний смак, за те, що легко засвоюється і містить велику кількість білку. А якщо його приготувати разом з квасолею, його поживна цінність збільшиться удвічі.
Інгредієнти 2 порції:
1 банка консервованої білої квасолі (200 мл)
1 стебло цибулі-порею
60 г зеленого замороженого горошку
250 г філе індички
1 зубчик часнику
200 мл бульйону
1 гілочка петрушки
1 стебло зеленої цибулі
1 гілочка кропу
100 г сметани
Квасолю промити і відкинути на друшляк. Цибулю-порей ретельно вимити і порізати тонкими кільцями. Індичку порізати на невеликі шматочки. Часник дрібно посікти.
У сковороді розігріти олію і обсмажити м'ясо до золотистої скоринки. Приправити сіллю, перцем. Додати цибулю-порей, часник. Готувати ще 2-3 хвилини.
Додати бульйон, довести до кипіння. Додати квасолю та горошок. Готувати ще 3 хвилини.
Дрібно порізати зелень і разом зі сметаною додати до м'яса. Довести до кипіння, приправити сіллю та перцем за потребою. Якщо вийшло занадто багато рідини, потушкувати ще трохи, щоб рідина випарилася і маса вийшла більш кремовою. При подачі посипати зеленню, що залишилася.
Вас це може зацікавити: Запечені курчата з зеленим салатом і картоплею
Рецепт неймовірно ніжних мітболів з курячих стегенець та сиру