Експерт назвав найшкідливіший вид рослинної олії для печінки

Серед усіх видів рослинної олії традиційно найшкідливішою вважається соняшникова. Однак з точки зору негативного впливу на печінку кукурудзяна її випереджає, вважають експерти.

Навіть якщо ви не маєте вдома кукурудзяної олії, це не означає, що ви її не вживаєте. Вона може міститися в чіпсах, хлібобулочних виробах, печиві, пластівцях і багатьох  інших видах продуктів.

Ця олія вважається корисною для серця. Вона – джерело фітостеролів, які регулюють артеріальний тиск, і поліненасичених жирних кислот, що знижують рівень поганого холестерину. А все це разом захищає від серцево-судинних захворювань.

Однак для печінки це не кращий варіант.  Хоча вона містить корисні речовини – вітамін Е та фітостероли, може бути шкідливою через високий вміст омега-6, яка провокує запалення в організмі. Зокрема, артерій, суглобів та печінки.

«Це може викликати фіброз – утворення рубців на печінці, а також запалення кишечника», – пояснює експерт з правильного харчування доктор Ерік Берг.

За його словами, виготовляють цю олію з генетично модифікованої кукурудзи, яка містить сліди гліфосату та гербіцидів. А також може містити сліди гексану – побічного продукту нафти. Гексан – це розчинник, який використовується в харчовій промисловості. У тому числі, для процесу виділення олії з насіння. Він може вражати центральну нервову систему, легені, подразнювати шкіру. Але особливо страждає печінка, яка намагається очистити організм від токсину: її клітини можуть пошкодитися.

Саме тому доктор Берг радить уважно перевіряти перелік інгредієнтів у продуктах, які купляєте, щоб знати, чи містять вони кукурудзяну олію. І використовувати замість неї альтернативні варіанти – наприклад, кокосову чи оливкову. Навіть сало, каже він, буде кориснішим.

Вас це може зацікавити: На якій олії найкраще смажити рибу

Який інгредієнт додати до ситної святкової вечері, щоб не підіймався холестерин

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист