Правильно обраний час для обіду дозволить не переїдати, не відчувати голоду і позитивно впливає на загальне здоров’я.
Мало хто може похвалитися тим, що їсть чітко за графіком. У більшості випадків ми їмо, коли захотілося, коли є вільна хвилина і, власне, є що перекусити.
Однак фахівці з правильного харчування наполягають: час має значення. Він не універсальний для всіх – залежить від особистих звичок. Головне, щоб між сніданком та обідом була пауза в 4-5 годин. Наприклад, якщо снідаєте о 8-й ранку, то обід краще планувати між 12 і 13 годинами. Це дозволить уникнути переїдання і перекусів, а відтак – контролювати вагу, не заробити собі купу проблем зі здоров’ям і довше прожитик.
Надто ранній обід може посилити почуття голоду протягом дня, а пізній обід здатний призвести до пропуску вечері та нічних перекусів.
Якщо з певних причин обід переноситься на більш пізній час, доцільно перекусити між прийомами їжі, щоб вгамувати надмірний голод, радить дієтолог Одра Вілсон.
Причому їсти слід не поспіхом, на ходу, а сидячи і спокійно пережовуючи. Це не тільки сприяє гарному травленню, але й приносить задоволення від їжі. До того ж, харчування на ходу, як правило, менш поживне, тоді як наше завдання – збалансувати його.
Вас це може зацікавити: Три правила сніданку для людей старше 60, які хочуть бути здоровими й енергійними