Після 40 років більшість жінок набирає вагу, і змиритися з цим важно. Особливо з жиром на животі. Втім, науковці кажуть, що цей процес можна стримувати, якщо в раціоні буде два популярних продукти.
Поява жиру на животі після 40 зумовлена зміною метаболізму, пояснюють вчені.
«Люди схильні втрачати м’язову масу та набирати жир з віком, навіть коли їхня вага тіла залишається стабільною. Це може бути пов’язано з появою нового типу стовбурових клітин, які збільшують здатність організму виробляти нові жирові клітини, особливо навколо живота», – пояснила Йонг Ван, одна з учасниць дослідження.
Такий жир дуже стійкий. Щоб позбутися його і зберегти плоский живіт, важливо стежити за тим, що ви їсте.
Дієтолог Джессі Федер радить особливу увагу приділити двом продуктам, які варто регулярно вживати з 40 років.
Перш за все слід мати у своєму раціоні лосося. Ця риба багата на омега-3 жирні кислоти і має потужні протизапальні властивості, що можуть допомогти зменшити вісцеральний жир.
«Високий рівень поживних речовин і корисних жирів у лососі допомагає боротися із запаленням і покращувати загальний стан здоров’я. Він також може забезпечити стабільний рівень енергії, що дуже важливо для схуднення », – пояснив дієтолог.
Також він наголошує на користі авокадо. Хоча цей плід досить калорійний, він містить корисні жири та багато клітковини, корисної для кишечника.
«Корисні жири, а саме моно- та поліненасичені жири, чудово підходять для стабілізації рівня цукру в крові, зменшення голоду та забезпечення стабільної енергії», – каже Джессі Федер.
Окрім своїх властивостей для спалювання жиру на животі, авокадо також має протизапальні властивості. Це ще одна вагома причина зробити його частим гостем на вашому столі.
Вас це може зацікавити: Скільки авокадо можна їсти на день, щоб не погладшати
5 видів продуктів у вашому раціоні, які допоможуть швидше схуднути