Чотири корисні предмети в домі, які можуть нашкодити вашому здоров’ю: як користуватися, щоб не постраждати

Ці предмети побуту, без яких ми не уявляємо свого існування, полегшують нам життя. Але при цьому вони можуть становити реальну небезпеку для нашого здоровя, якщо за ними правильно не доглядати.

Антипригарні сковороди

Безумовно, у антипригарних скорворідок є переваги перед чавунними. Але якщо таку сковороду подряпати, при нагріванні вона може вивільняти в страви токсини, які вчені пов’язують з різними проблемами зі здоров’ям.

Щоб зменшити подібні ризики, експерти радять не розігрівати сковорідки з антипригарним покриттям при високій температурі без їжі. І заміняти їх, щойно з’являються подряпини.

Пластикові контейнери для зберігання продуктів

Немає такої кухні, на якій немає пластикових контейнерів. Але деякі види пластику можуть виділяти такі хімічні речовини, як бісфенол-А і фталати. Вони негативно впливають на нашу ендокринну системи, порушують гормональний баланс і репродуктивну функцію, руйнують імунітет, можуть стати причиною розладів у розвитку та неврологічних розладів.

Мінімізувати вплив шкідливих хімікатів на організм можна, розігріваючи їжу у керамічній або скляній тарі.

Антибактеріальні миючі засоби

На них ми покладаємо великі надії, сподіваючись, що вони  нейтралізують всі ті мікроби, які живуть на сантехніці, робочій поверхні столу тощо. Однак експерти вважають, що антибактеріальні миючі засоби не набагато ефективніші за звичайне мило. Зате активні діючі речовини в їхньому складі можуть провокувати дерматити і сприяти стійкості до антибіотиків.

Краще вже під час прибирання використовувати оцтовий розчин. Для здоров’я він не шкідливий, зате чудово підтримує чистоту.

Смартфони та планшети

На них може жити більше мікробів, ніж на унітазі. Тим більше, що без девайсів ми не  ходимо навіть в туалет. Додайте до цього те, що не випускаємо телефони з рук на вулиці і в транспорті і дуже рідко дезинфікуємо. Тож не дивно, що на цих пристроях може бути і кишкова паличка, і різні віруси.

Експерти радять регулярно дезинфікувати девайси – протирати тканиною, змоченою в розчині 70% ізопропілового спирту.

Вас це може зацікавити: Чотири найнебезпечніші способи приготування їжі, які можуть серйозно зашкодити здоров’ю

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист