Чому розмовляти з домашнім улюбленцем — корисно для здоров'я

Зізнайтеся: ви часто розмовляєте зі своїм котиком чи кроликом, коли залишаєтесь з ним на самоті? Вам через це ніяково, бо вважаєте, що це не зовсім нормально? А от вчені кажуть, що спілкуватися зі своїм домашнім улюбленцем – дуже корисна практика.

Американський науково-дослідний інститут, який займається вивченням домашніх тварин, провів дослідження за участю 2036 осіб, з яких 1469 мають власники домашніх улюбленців. Було виявлено, що розмова з вихованцями допомагає зберегти психіку в нормі.

«Коли нам стає самотньо, потрібен хтось, хто б розділив цю самотність. Домашні тварини задовольняють цю потребу. Розмовляючи з ними, не потрібно турбуватися про конфіденційність інформації, підбирати слова, замислюватися над тим, що вони подумають або скажуть. Можна завжди залишатися самими собою», - пояснює керівник досліджень Ненсі Гі.

Розмва з домашнім улюбленцем має ще кілька переваг.

Більше половини всіх учасників дослідження зізналися, що домашні тварини допомагають їм налагоджувати контакти з іншими людьми.

Крім того, 51% опитуваних вважає, що вони стали менш сором’язливими завдяки своєму коту, собаці, шиншилі, папузі чи  хом’яку. І, звісно, почуваються не такими  самотніми.

Звичайно, спілкування з людьми ніщо не може замінити. Однак розповісти своєму домашньому улюбленцю про те, як пройшов ваш день, вилити емоції теж не буде зайвим.

Вас це може зацікавити: Джерсі, Мандаринка чи Цунамі: як вибрати ім’я для кота

Білка в будинку: армагеддон замовляли?

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист