Каламутна вода, в якій варилися макарони, це не відходи. Це дуже важливий інгредієнт, який вам точно знадобиться.
Існує багато рецептів макаронів, але варяться вони завжди однаково: кинули в окріп, проварили стільки, як радить виробник, злили воду. Далі кожен виходить з того, які продукти є в холодильнику і на що йому вистачає фантазі: приготувати карбонару, пасту з морепродуктами чи щось авторське, абсолютно оригінальне.
У будь-якому випадку важливим доповненням до макаронів є соус. Комусь більше подобається на основі вершків, а хтось віддає перевагу соусу з томатами.
Не залежно від того, який саме соус будете робити, для нього вам може знадобитися вода, в якій варилися макарони.
Напевно, ви звертали увагу на те, що вона досить густа. Справа в тому, що під час варіння з макаронів вивільняється у воду крохмаль, який має згущувальну властивість (саме тому його додають у заварний крем). Це робить рідину ідеальним інгредієнтом для згущення соусів. Додайте трохи до свого вершкового, і отримаєте ніжну текстуру, яка ідеально об’єднається з макаронами.
Крохмальна вода здатна не тільки довести соус до потрібної консистенції, а й посили його смак. Коли наступного разу готуватимете макарони, не забудьте про це.
Вас це може зацікавити: Як готувати макарони, щоб не злипалися