Для тих, хто свідомо або через медичні показання відмовився від яєць, навіть домашній майонез – заборонена розкіш. Але вихід є. Альтернатива традиційному майонезу – веганський з авокадо! Він надзвичайно смачний і легкий у приготуванні.
На смак майонез з авокадо трохи нагадує гуакамоле. Але він більш вершковий, має м’який смак і приємний колір.
Він менш калорійний, ніж звичайний: 2 столові ложки містять 40-60 ккал (у звичайному майонезі – майже 100 ккал).
Використовувати його можна так само, як і звичайний майонез. Він ідеально підходить в якості соусу до м’яса, як заправка до салатів чи просто – як намазка на хліб.
А готувати його набагато простіше, ніж яєчний майонез.
Вам знадобиться:
1 великий стиглий авокадо
½ лимона середнього розміру
1 зубчик часнику
2 ст. л. оливкової олії
сіль і перець за смаком
Авокадо і часник почистити, з лимону вичавити сік.
Всі інгредієнти можна разом перебити в блендері, посолити і поперчити.
Але якщо спочатку пюрирувати авокадо з лимонним соком і часником, а вже потім додати олію й перець та сіль, майонез матиме більш вершковий смак. Додавайте олію поступово – це допоможе збити майонез так, щоб маса стала пишною і мала гладеньку консистенцію.
Вас це може зацікавити: Якщо набридла окрошка: холодний огірковий суп
Піца на сирно-яєчному тісті – просто, смачно і мінімум калорій