Будете у захваті: цей трюк допоможе зварити картоплю в мундирі удвічі швидше

Якщо ви забули поставити варитися картоплю в мундирі або раптом вирішили приготувати олівє, а вже ось-ось сідати до столу, це хитрість станеться вам у нагоді.

Звичайно, картопля в мундирі – це не буряк, вона вариться набагато швидше. Але що робити, коли виникли непередбачувані обставини і потрібно дуже-дуже швидко? Скористатися цими підказками.

Картопля з маслом

Варити з додаванням масла картоплю, з якої потім буде пюре, логічно. Додавати його до картоплі в мундирі – дивно. Але насправді в цьому є сенс. 

Вам потрібен невеликий шматочок вершкового масла – з чайну ложку. Покладіть його у каструлю з картоплею, яка щойно закипіла.

Масло розтане і утворить на поверхні плівку. Ця плівка стане свого роду бар’єром: вода не випаровуватиметься, температура буде у каструлю буде вищою. Відповідно, це прискорить приготування картоплі.

Картопля з зубочистками

Налийте у каструлю воду й поставте на вогонь.

Поки вода буде закипати, помиту картоплю проткніть зубочисткою в кількох місцях. Робіть це неглибоко, небагато проколів. Головне, щоб зубочистки були дерев’яними. Іншими предметами користуватися не варто. Отвори будуть надто великими, сильно пошкодять поверхню картоплини, і вона розкипиться.

Після цього опустіть плоди в окріп і зменшіть вогонь настільки, щоб вода ледь кипіла.

Засікайте час: максимум за 15 хвилин картопля буде готова!

Це чудовий спосіб зекономить вам час перебування на кухні.

Раніше ми писали про три прості лайфхаки, які допоможуть зварити горох без замочування утричі швидше

А також як приготувати ідеальну манну кашу без грудочок

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист