Готуйте тільки так, якщо хочете отримати ідеальну манну кашу без грудочок

Якщо дотримуватися цих правил, манна каша не пригоратиме і буде однорідною.

Чому зявляються грудочки

Можна ні на крок не відходити від манної каші, постійно її мішати, але в результаті отримати страву з грудочками.  Справа в тому, що манна крупа дуже дрібна і моментально вбирає рідину. Якщо проґавити якусь секунду і не перемішати її, або додати надто багато, крупа відразу «гуртується» й склеюється. Не останню роль в цьому відіграє глютен – клейковина, яка також сприяє утворенню грудочок в каші.

Щоб каша вийшла однорідною, слід використовувати манну крупу вищого ґатунку – вона містить менше глютену. І не висипати крупу за раз – додавати її повільно.

Як готувати манну кашу

Доведіть молоко (чи молоко з водою) до кипіння на середньому вогні.

Віночком акуратно збивайте рідину і в цей час тоненькою цівочкою висипайте крупу, не припиняючи збивати.

Додайте цукор та сіль за смаком.

Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть кашу ще впродовж 5-7 хвилин, ні на секунду не припиняючи її перемішувати.

Коли каша буде готова, її слід зняти з вогню і додати вершкового масла.

Правильні пропорції

Дуже важливо дотримуватися пропорцій рідина/манна крупа.

Якщо варити кашу середньої густини на молоці й воді, знадобиться:

350 мл молока

150 мл води

3 ст.л. манної крупи

Сіль, цукор, вершкове масло за смаком.

Для каші на молоці потрібні трохи інші пропорції:

200 мл молока

1 ст. л. з гіркою манної крупи

Сіль, цукор, вершкове масло за смаком.

Корисні поради

Щоб приготувати ідеальну манну кашу, потрібно врахувати ще кілька нюансів:

● каструля повинна бути з товстим дном, інакше каша моментально пригорить;

● перед початком приготування каструля не повинна бути теплою, кажуть експерти. Тому перш, ніж налити в неї молоко, сполосніть холодною водою;

● якщо у вас категорично не виходить зварити кашу без грудочок, спробуйте такий варіант. Відлийте трохи молока від загальної кількості, яку берете для приготування, додайте в це холодне молоко манну крупу, гарно перемішайте. Дайте їй кілька хвилин набухнути. А потім додавайте в киплячу рідину, постійно помішуючи.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист