Банановий тарт з карамеллю – вишуканий десерт, що поєднує в собі ніжну текстуру бананового крему та хрумку карамельну скоринку. Смачні незабутні відчуття від кожного шматочка гарантовані!
Інгредієнти:
3 невеликі банани
300 г листкового тіста
фісташки та мигдаль для прикраси
вершкове масло для змащування форми
кориця за смаком
Для карамелі:
80 г коричневого цукру
50 г вершкового масла
дрібка солі
Розкачати тісто на припиленій борошном поверхні так, щоб воно було за розміром більше форми на 4 см. Форма для випічки може бути будь-яка, у нашому випадку вона кругла. Її слід вистелити пергаментним папером.
З'єднати коричневий цукор і вершкове масло. Не розмішуючи, розтопити на середньому вогні, щоб вийшла карамель, і дати їй трохи охолонути.
Вилити карамель у форму для випікання та швидко рівномірно розподілити її по дну.
Банани нарізати вздовж навпіл і викласти зрізом вниз на карамель.
Накрити зверху тістом і заправити надлишки тіста всередину, уздовж бортиків форми.
Випікати у розігрітій до 180°С духовці 30 хвилин.
Акуратно перевернути на тарілку, зняти пергамент і дати трохи охолонути.
Посипати рубаним мигдалем та фісташками. За бажанням подати з морозивом або збитими вершками.
Вас це може зацікавити: Сирні кульки або гомбовці – смачна альтернатива сирникам