Банановий тарт з карамеллю: ніжний десерт із хрумкою скоринкою

Банановий тарт з карамеллю – вишуканий десерт, що поєднує в собі ніжну текстуру бананового крему та хрумку карамельну скоринку. Смачні незабутні відчуття від кожного шматочка гарантовані!

Інгредієнти:

3 невеликі банани

300 г листкового тіста

фісташки та мигдаль для прикраси

вершкове масло для змащування форми

кориця за смаком

Для карамелі:

80 г коричневого цукру

50 г вершкового масла

дрібка солі

Розкачати тісто на припиленій борошном поверхні так, щоб воно було за розміром більше форми на 4 см. Форма для випічки може бути будь-яка, у нашому випадку вона кругла. Її слід вистелити пергаментним папером.

З'єднати коричневий цукор і вершкове масло. Не розмішуючи, розтопити на середньому вогні, щоб вийшла карамель, і дати їй трохи охолонути.

Вилити карамель у форму для випікання та швидко рівномірно розподілити її по дну.

Банани нарізати вздовж навпіл і викласти зрізом вниз на карамель.

Накрити зверху тістом і заправити надлишки тіста всередину, уздовж бортиків форми.

Випікати у розігрітій до 180°С духовці 30 хвилин.

Акуратно перевернути на тарілку, зняти пергамент і дати трохи охолонути.

Посипати рубаним мигдалем та фісташками. За бажанням подати з морозивом або збитими вершками.

Вас це може зацікавити: Сирні кульки або гомбовці – смачна альтернатива сирникам

Пиріг з апельсиновою начинкою на швидку руку

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист