9 продуктів, які допоможуть захистити зір

Погіршення зору з віком – невідворотний процес. Однак у декого це може статися набагато раніше. Одна з причин – дефіцит певних поживних речовин в організмі.  

За словами фахівця з профілактики проблем зору та корекції зору Франчески Марчетті, для підтримки здоров’я очей у першу чергу потрібні ці чотири поживні речовини:  омега-3 докозагексаєнова кислота, вітамін B2, лютеїн і зеаксантин.

Поповнити дефіцит не складно, якщо вживати продукти, в яких вони містять.

Омега 3

Сітківка ока повністю залежить від омега-3 докозагексаєнової кислоти. Однак організм людини не виробляє цього життєво важливого жиру. А значить, отримати його потрібно з продуктів. Достатню кількість забезпечить жирна  риба – лосось, сардини та скумбрія. В раціоні вона повинна бути принаймні раз на тиждень.

Вітамін B2

Він знімає втому очей, запобігає утворенню катаракти, бере участь у синтезі глутатіону – антиоксиданта, необхідного для здоров’я очей. Але, як показує статистика, кожна восьма жінка у віці від 19 до 64 років не отримує достатню кількість вітаміну В2 у своєму раціоні. Щоб заповнити дефіцит вітаміну, слід вживати яйця, молочні продукти, нежирне м’ясо та лосось.

Лютеїн і зеаксантин

Ці каротиноїди знаходяться в макулі – центральній частина світлочутливого шару сітківки. Завдяки макулі людина бачить предмети, що знаходяться безпосередньо перед її очима. Щоб підтримувати її в належному стані, Франческа Марчетті рекомендує  п’ять разів на день вживати фрукти та овочі. Зокрема, шпинат – він є ключовим джерелом лютеїну. Помаранчевий перець містить зеаксантин. А в кукурудзі є і лютеїн, і зеаксантин.

Вас це може зацікавити: Їж і худни: 7 продуктів, які можна вживати без обмежень

Що зїсти, щоб не хотілося їсти: 5 продуктів, які дають тривале відчуття ситості

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист