5 речей, які ви обов’язково повинні придбати для своєї собаки весною 2024

З настанням тепла ваша собака може проводити на вулиці набагато більше часу. Її можна взяти з собою на пробіжку, у ліс на пікнік чи дозволити на дачі бігати весь день по двору. Щоб такі прогулянки були для вас і для неї комфортними, варто придбати певне спорядження.

Можливо, щось з цього переліку у вашого вихованця вже є – це чудово. Якщо немає, подбайте про безпеку чотирилапого друга.

Взуття. На собак у черевиках на вулиці дивляться зі співчуттям, на господарів – з докором: мовляв, захотіли привернути до песиків увагу і мучать їх… Звичайно, тваринам у взутті не дуже подобається. Але це не понти, а необхідність. Взимку лапки мерзнуть, навесні брудняться, влітку обпікаються об гарячий асфальт. Додайте до цього колючки, скабки, бите скло. Тож виходить, що краще все ж таки взуватися. 

На весну-літо обирайте відкриті черевички, щоб лапки дихали, на липучках, з водонепроникного матеріалу і підошвою, що не ковзає. Також врахуйте анатомічну будову лапки і її розмір.

Ємність для миття лап. Дуже потрібна і просто в експлуатації штука! Потрібно набрати в ємність трохи води, застромити в отвір лапу і кілька разів повернути. Все – ніякого бруду! І ніякого стресу, який у деяких тварин виникає, коли їх ведуть до ванни.

Рюкзак. Якщо ваш песик дуже відповідальний і врівноважений, можете довірити йому носити свій перекус – у спеціальному рюкзаку. Він виготовлений із дихаючої сітки та ременів, легко кріпиться. Щоправда, для мініатюрних порід такий рюкзак не підійде – тварині буде з ним некомфортно.

Розбірна силіконова миска. Навряд чи будете насипати в неї корм, прогулюючись по парку. А от воду наливатимете точно. Це завжди проблема: собака хоче пити, але напоїти її немає можливості. Тепер буде! Така миска – просто знахідка: легка, компактна у розібраному вигляді, і легко чиститься.

Чохол для сидіння в авто. Як би ви не обожнювали свого домашнього улюбленця, вам не сподобається, якщо під час тривалої подорожі на автомобілі він обдере/погризе сидіння чи залишить купу шерсті та бруду. Чохол буде гарантією того, що ніякої шкоди машині песик не заподіє. Це пристосування легко кріпиться до заднього сидіння або його можна розкласти в багажнику. До речі, воно водонепроникне! Тож якщо в дорозі собака «стратить», відмивати сидіння не доведеться.

Вас це може зацікавити: Собача радість чи прихована загроза: чи варто дозволяти собаці гризти палиці

Прогулянка з собакою поліпшує память, а гра з ним – концентрацію уваги: нове дослідження вчених 

Якщо напала собака: покрокова інструкція, як захиститися від агресивної тварини

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист