5 продуктів, які посилюють апетит замість того, щоб вгамувати голод

Ми їмо, коли відчуваємо голод. Але деякі продукти його не вгамовують. Навпаки – вони стимулюють апетит і сприяють набору зайвої ваги.

Фруктові соки

Завдяки високому вмісту вітамінів соки вважаються корисними. Але насправді вони містить багато калорій через високий вміст фруктози. Вона забезпечує активність центру апетиту в мозку та негативно впливає на рівень цукру в крові. Крім того, у процесі виробництва із соку видаляється більша частина м’якоті, а отже – клітковини, яка дає тривале відчуття ситості. У підсумку сік не насичує, а викликає апетит. Корисною  альтернативою йому дієтологи вважають смузі без підсолоджувачів, до яких можна додати трохи авокадо, горіхів або насіння, кокосової олії чи молочних продуктів. 

Дієтичні напої  

Вони справді низькокалорійні – близько 40 ккал на 100 мл. Але проблема в тому, що дієтичні напої містять підсолоджувач. Він змушує мозок думати, що той отримує цукор, рівень інсуліну підвищується, але очікуваний цукор не надходить. Результат – шалений апетит. Несолодкий чай або проста вода – це кращий вибір, ніж дієтична кола.

Кава з добавками

Доведено, що цей енергетичний напій прискорює метаболізм і спалювання жиру. Однак не завжди – тільки якщо пити чорну каву. Молоко, вершки, цукор, сиропи додають калорій і розпалюють апетит. Особливо шкідливими вважаються холодні кавові напої.

Мюслі

Цільнозернові пластівці, горіхи, свіжі фрукти, йогурту,  або молоко – якщо брати інгредієнти мюслі окремо, всі вони корисні. Але разом – калорійна бомба, в яку додається багато цукру та солодкого сиропу (те ж саме стосується і батончиків мюслі). Вуглеводи викликають коливання рівня цукру в крові і дуже швидко виникає бажання чимось підкріпитися. Але якщо ви фанат цієї страви, приготуйте її власноруч – це справді буде корисний продукт

Глутамат натрію

Він міститься у багатьох готових стравах – використовується для посилення природного смаку деяких продуктів за рахунок збільшення чутливості рецепторів язика. Про наявність глутамату свідчить один з цих Е у переліку інгредієнтів – номери від E 620 до E 625. Дієтологи вважають, що глутамат здатний перешкоджати виробленню гормону насичення лептину, і мозок більше не може стримувати відчуття голоду. Людина починає їсти більше, ніж їй потрібно. Саме  тому нам так важко буває зупинитися на жмені чіпсів чи солоних горішків.

Вас це може зацікавити: 5 способів заблокувати гормон голоду

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист