2 види хліба, які найбільше шкодять талії та здоров’ю

Дієтологи підтверджують: часто саме хліб є винуватцем зайвої ваги і низки хронічних захворювань. Але відмовлятися від нього повністю не варто – досить просто уникати найшкідливіших варіантів.

Хліб здавна був основним продуктом харчування, оскільки давав відчуття насичення організму. Але використання рафінованих інгредієнтів кардинально змінило ситуацію. Тепер він приносить більше шкоди, ніж користі. Щоправда, є види хліба, які радять навіть дієтологи. Однак ці два, пише She Finds, якраз варто якнайшвидше виключити зі свого раціону.

Білий хліб

Він найпопулярніший у більшості родин, тому що найсмачніший. Однак якщо ви намагаєтеся схуднути, цей варіант вам не підходить.

Білий хліб готується з рафінованих вуглеводів, які викликають запалення і швидко перетворюються на цукор, викликаючи швидке підвищення рівня глюкози, пояснює дієтологиня Ліза Річардс. Завдяки цьому ми відчуваємо приплив енергії. Проте вона змінюється різкою втомою, в результаті такі стрибки інсуліну в крові можуть провокувати стрибки ваги.

Крім того, рафіновані інгредієнти багаті калоріями і потребують мало енергії для переробки, що з часом може серйозно вплинути на метаболізм. Ще один аргумент проти білого хліба: він практично не має поживної цінності (зокрема, клітковини, яка регулює роботу кишечника і метаболізм) і не дає тривалого насичення. А отже призведе до переїдання пізніше протягом дня.

Мультизерновий хліб

Напевно, вже всі засвоїли, що зерновий хліб – це корисна альтернатива всім тим шкідливим варіантам, до яких ми звикли. Але майте на увазі: наявність зернят на паляниці нічого не означає. Дієтологиня Ерін Маккарті вказує на те, що часто багатозерновий хліб містить оброблені версії вівса, пшениці та ячменю. Вони мало чим відрізняються від білого хліба: споживання цих оброблених продуктів здатне призвести до стрибків рівня цукру в крові та інсуліну, що з часом може негативно вплинути на обмін речовин.

Щоб бути впевненим, що ви обираєте справді здоровий хліб, Маккарті радить шукати на пакуванні позначку, що це на 100% цільнозерновий продукт. А от інформація про те, що хліб «збагачений» певними поживними речовинами повинен насторожити. Цільні зерна мають все необхідне для підтримки організму.

Вас це може зацікавити: Як зробити білий хліб здоровішим: геніальний лайфхак

Де не можна зберігати хліб: зачерствіє в три рази швидше

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист