12 симптомів раку, на які чоловікам слід звернути увагу

Чоловіки не дуже люблять ходити до лікарів. Але бувають симптоми, які не можна ігнорувати.

Зміни в сечі. Часте сечовипускання або зниження напору – типові ознаки раку простати або  сечового міхура. Останнє досить характерне для курців.

 Зміни в дефекації. Має насторожити чергування діареї та закрепу, слиз або кров у каловій масі. Усе це – симптоми раку товстої кишки.

Тиск у яєчках. Або ж одне з них може бути важчим. Поставтеся серйозно до будь-яких змін – у цій області рак розвивається досить швидко.

Зміни в спермі. Сліди крові, кришталево прозора або коричнева сперма можуть свідчити про проблеми з передміхуровою залозою або придатком яєчка. Найгірший варіант – рак.

Відчуття тиску в паху або під пахвами. Це набряк лімфатичних вузлів, який майже завжди вникає внаслідок перенесеної інфекції, а потім проходить. Але також ці симптоми можуть вказувати на онкологію.

Дискомфорт у грудях. 1% усіх випадків раку молочної залози стосується чоловіків. Якщо на грудях з'явилася шишка або сосок починає провалюватися всередину, варто зробити УЗД або рентген.

Втрата ваги. Якщо людина худне без видимих причин (не сидить на дієті, не займається спортом, не має постійного стресу), варто обговорити це з лікарем. Багато видів раку (зокрема, рак підшлункової залози) позбавляють організм великої кількості енергії, що відображається і на втраті ваги.

Плями на губах. Також вони бувають у роті (наприклад, на язиці). Лікар має визначити, це щось на зразок герпесу чи ознака онкології.

Зміни на шкірі. Будь-яка зміна може означати рак: лущіння, родимки, які змінюють форму чи колір, маленькі рани, які не загоюються. Рак шкіри може проявлятися по-різному.

Постійний кашель. Після простуди чи бронхіту він може тривати довго. Але якщо позбавитися від нього не вдається за чотири тижні, до того ж починає зменшуватися вага, це тривожний симптом. Варто перевіритися на рак легенів.

Сідає голос. Рак гортані найбільше любить курців, але спіткати ця біда може будь-кого. Якщо голос раптом змінився, а горло при цьому не болить, і триває це вже довго, швидко до лікаря!

Печія. Якщо турбує постійно, це може бути не тільки гастрит, а й рак шлунку

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист