10 причин їсти щодня полуницю

Почався сезон полуниці, і це означає, що ароматну, смачну ягоду можна їсти щодня. Не втрачайте такої можливості отримати від неї все, що вона може вам дати. А може полуниця дуже багато.

Поліпшує пам'ять. Полуниця – джерело флавоноїдів, які мають сильні антиоксидантні властивості. Вони захищають клітини мозку від окислювального стресу, тим самим сповільнюючи процеси старіння мозку і допомагаючи уникати деменції та хвороби Альцгеймера. При регулярному вживанні цієї ягоди поліпшуються когнітивні функції та короткочасна пам'ять. 

Поліпшує зір. Антиоксиданти зеаксантин і лутеїн захищають очі від шкідливого впливу ультрафіолетових променів і вільних радикалів, а отже – від катаракти та вікових змін зору.

Знижує запалення в організмі. Це відбувається завдяки антиоксидантам і в першу чергу важливо для підтримки серцево-судинної системи.

Уповільнює ріст ракових клітин і знижує ризик розвитку певних видів раку. Зокрема, раку шкіри, сечового міхура, кишечника. Антиканцерогенні властивості – заслуга елагової кислоти.

Зміцнює імунну систему. Вітамін С у цьому випадку просто незамінний. 5 ягід покривають добову норму вживання вітаміну С. До речі, він зберігається навіть у замороженій полуниці.

Бере участь у процесах відновлення тканин. Це теж робота вітаміну С.

Корисна для фігури. Полуниця – низькокалорійний продукт (всього 32 ккал/100 г). До того ж багата на харчові волокна, які допомагають підтримувати почуття ситості. А антиоксиданти сприяють прискоренню обміну речовин та спалюванню жирів.

Незамінна для підтримки жіночої краси. Вітаміни та антиоксиданти покращують стан шкіри (роблячи її еластичною), уповільнюють процеси старіння. Вітаміни групи В заспокоюють нервову систему, захищають від стресу та депресій. Фолієва кислота корисна для репродуктивної функції.

Поліпшує лібідо. Таку корисну властивість має цинк, що міститься в полуниці.

Нормалізує процеси травлення. Високий вміст клітковини позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту.

Це вас може зацікавити: Найкращий спосіб зберігання полуниці – не покриється пліснявою кілька тижнів

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист